Fatih Erbakan'ın AK Parti sözleri istifa getirdi

Fatih Erbakan'ın AK Parti'yi hedef alan sözlerinden sonra son seçimlerde Cumhur İttifakı sıralarından seçime giren Yeniden Refah Partisi'nde milletvekili düzeyinde isitfaya neden oldu.

Google Haberlere Abone ol
Fatih Erbakan'ın AK Parti sözleri istifa getirdi

Yerel seçimlerde öne sürdükleri talepler nedeniyle AK Parti ile uzlaşamadıkları belirtilen Yeniden Refah Partisi'nde hareketlilik sürüyor. Parti Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın muhalefet medyasına yaptığı AK Parti'yi hedef alan ve muhalefetin propagandası niteliğini taşıyan açıklamaları partisinde istifaya neden oldu. Partinin milletvekillerinden Suat Pamukçu, Yeniden Refah Partisi'nden istifa etti. 

SUAT PAMUKÇU KİMDİR?

Suat Pamukçu, 1950 yılında Bayburt'ta doğdu. Türkiye'nin önde gelen siyasetçilerinden biri olarak tanınmaktadır. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümünden mezun olduktan sonra, profesyonel kariyerine adım atmıştır.

Suat Pamukçu, mezuniyetinin ardından ABB Esaş AŞ'de Proje Mühendisi olarak göreve başladı. Örsa Holding Koordinatörlüğü, Maksan AŞ Proje Müdürlüğü, Teknik Müdürlüğü ve Fabrika Müdürlüğü gibi önemli pozisyonlarda bulundu. Bu roller, onun liderlik ve yönetim becerilerini pekiştirdi.

Siyasi kariyerine adım atan Pamukçu, TBMM'nin XX. ve XXI. dönemlerinde Bayburt milletvekili olarak hizmet verdi. 2023 Türkiye genel seçimlerinde ise İstanbul'dan milletvekili olarak seçilerek, siyasi kariyerine devam etti. Ayrıca, Yeniden Refah Partisi genel başkan yardımcılığı görevini üstlenmiştir.

Suat Pamukçu, evli ve dört çocuk babasıdır. Ailesi ve siyasi hayatı arasında denge kurmayı başaran Pamukçu, toplumun her kesiminden insanlarla iç içe bir yaşam sürdürmektedir.

YENİDEN REFAH PARTİSİ'NDEN İSTİFA ETTİ

Yeniden Refah Partisi'nin İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu, partiden ayrıldığını duyurdu. Pamukçu, partinin kuruluş felsefesinden uzaklaştığını ve bu nedenle istifa kararı aldığını belirtti. Bu gelişme, parti içi dinamikleri ve gelecekteki politikaları üzerine yeni tartışmaları da beraberinde getirdi.

Genel Başkan Fatih Erbakan'ın liderliğinde Yeniden Refah Partisi, seçimlere Cumhur İttifakı'nın bir parçası olmasına rağmen kendi aday listesiyle katılma kararı almıştı.

Yorumlar