Fas’ta yolsuzluğa karşı gösteri

- Rabat'ta yolsuzlukla mücadele için gösteri düzenlendi

Google Haberlere Abone ol
Fas’ta yolsuzluğa karşı gösteri

RABAT (AA) - Fas'ın başkenti Rabat'ta yolsuzlukla mücadele için gösteri düzenlendi.

Kamu Mallarını Koruma Derneğinin öncülüğünde şehir merkezinde bulunan Bab El-Had meydanında toplanan göstericiler, "Halk yolsuzlukla mücadele istiyor", "Rüşvete geçit yok" pankartlarını taşıyarak Rabat'taki parlamento binasına kadar yürüdü.

Devlet kurumlarının yolsuzlukla mücadelede daha aktif rol alması için düzenlenen gösteriye hukukçular, insan hakları aktivistleri, sendika temsilcileri ve bazı siyasi parti üyeleri katıldı.

Dernek Başkanı Muhammed el-Galusi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Hedefimiz, hükümet ve devletin yetkili kurumlarına yolsuzluğa ve rüşvete karşı harekete geçmeleri için bir mesaj yollamaktı." dedi.

Uluslararası Şeffaflık Örgütünün geçtiğimiz Çarşamba günü yayımladığı yolsuzluk raporunda Fas'ın 90'ıncı sırada yer aldığına vurgu yapan Galusi, ülkenin gayri safi milli hasılasının (GSMH) yüzde 2'sini yolsuzluk ve rüşvetle kaybettiğini ifade etti.

Fas'ta, siyasi partiler, birçok sivil toplum kuruluşu ile aktivistler yolsuzluk ve rüşvetle mücadelenin daha güçlü bir şekilde yapılması gerektiğini savunuyor.


Yorumlar