Fas'ta uyuşturucuyla mücadele

RABAT (AA) - Fas'ta 2016 yılı içerisinde bir milyona yakın uyuşturucu hap, 230 ton esrar ve bin 621 kilo kokain ele geçirildi. Fas Parlamentosu bütçe...

Google Haberlere Abone ol
Fas'ta uyuşturucuyla mücadele

RABAT (AA) - Fas'ta 2016 yılı içerisinde bir milyona yakın uyuşturucu hap, 230 ton esrar ve bin 621 kilo kokain ele geçirildi.

Fas Parlamentosu bütçe görüşmelerinde İçişleri Bakanlığı komisyonu tarafından meclise sunulan raporda, 2016 yılı içerisinde güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonlarda bir milyona yakın uyuşturucu hap, 230 ton esrar, bin 621 kilo kokain ve 15 kilo eroin maddesi ele geçirildiği bildirildi.

Uluslararası alanda faaliyet gösteren birçok uyuşturucu şebekesinin çökertildiği aktarılan raporda, "Havaalanlarında, gümrük limanlarında ve sınır geçiş noktalarında yapılan sistemli kontrollerle uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele ediyoruz. Kıyı ve sınır gözetiminin yoğunlaştırılması ve ulusal çapta uyuşturucuyla mücadeleyi daha ileriye taşımak için çalışmalarımız devam ediyor. Uyuşturucu ile mücadelede uluslararası işbirliğinin geliştirilmesi ve uyuşturucuya karşı kontrol mekanizmalarının modernleşmesi çok önemlidir." ifadeleri kullanıldı.

İçişleri Bakanlığının en önemli görevleri arasında uyuşturucu şebekeleriyle mücadele olduğu kaydedilen raporda, "Uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı büyük bir tehlike haline geldi. Dünya uyuşturucu pazarının büyümesi güvenlik sistemlerini, mali istikrarı ve toplumsal barışı tehdit ediyor. Toplumun korunması, siyasi istikrarın sağlanması ve sürdürülebilir kalkınmanın yolu uyuşturucu ile mücadeleden geçiyor." denildi.

Yorumlar