Fas’ta TJK Kupası Koşusu düzenlendi

KAZABLANKA (AA) - Fas Jokey Kulübü (SOREC) tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen Uluslararası Binicilik Buluşması’nda Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Kupası Koşusu...

Google Haberlere Abone ol
Fas’ta TJK Kupası Koşusu düzenlendi

KAZABLANKA (AA) - Fas Jokey Kulübü (SOREC) tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen Uluslararası Binicilik Buluşması’nda Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Kupası Koşusu yapıldı.

Fas’ın Kazablanka kentinde düzenlenen organizasyonda, 12 farklı ülkeden at ve binicinin katıldığı uluslararası 8 koşu düzenlendi. Türkiye bu buluşmada TJK Kupası Koşusu ile temsil edildi.

Türkiye’nin Rabat Büyükelçisi Ethem Barkan Öz’ün de hazır olduğu TJK koşusu öncesinde Türkiye ve Türkiye’deki binicilik sinevizyonla anlatıldı.

TJK Kupası koşusunu Alibey Rasing’in sahibi olduğu, koşuya 1 numara ile katılan Domander Mamura’nın jokeyi Abdurrahim Faddul kazandı.

4 yaş üstü 13 safkan Arap atının birincilik mücadelesi verdiği koşu, 2100 metre toprak pistte düzenlendi. Anfa Hipodromu’ndaki koşuda kazanan Domender Mamura’nın sahibi Rasing ve jokeyi Faddul, ödüllerini Büyükelçisi Öz’ün elinden aldı.

2011 yılından bu yana SOREC tarafından düzenlenen Uluslararası Binicilik Buluşmasına farklı ülkelerden jokey kulüplerinin katılımı ile uluslararası müsabakalar düzenleniyor. Dün Akdeniz Binicilik Kulubü Kupası Koşusu ile başlayan organizasyon bugün aralarında TJK koşusunun da olduğu 6 müsabakanın tamamlanmasıyla sona erdi.

Yorumlar