Fas'ta 4 bakanın yerine geçici görevlendirme yapıldı

RABAT (AA) - Fas'ta Kral 6. Muhammed tarafından görevden alınan 4 bakanın yerine geçici görevlendirme yapıldığı bildirildi. Fas Başbakanı Sadeddin el-Osmani tarafından yapılan yeni görevlendirmeler resmi gazetede yayımlandı. Buna göre,...

Google Haberlere Abone ol
Fas'ta 4 bakanın yerine geçici görevlendirme yapıldı

RABAT (AA) - Fas'ta Kral 6. Muhammed tarafından görevden alınan 4 bakanın yerine geçici görevlendirme yapıldığı bildirildi.

Fas Başbakanı Sadeddin el-Osmani tarafından yapılan yeni görevlendirmeler resmi gazetede yayımlandı.

Buna göre, Sağlık Bakanı El-Hüseyin el-Verdi’nin yerine Ulaştırma, Lojistik, Ekipman ve Su Bakanı Abdulkadir Amara; Konut ve Şehircilik Bakanı Muhammed Nebil Bin Abdullah'ın yerine Sanayi, Ticaret ve Yatırım Bakanı Hafız el-İlmi; Milli Eğitim, Mesleki Eğitim, Yüksek Öğretim ve Bilimsel Araştırmalar Bakanı Muhammed Hassad ve Mesleki Eğitim Bakanlığı Devlet Sekreteri El-Arabi bin eş-Şeyh'in yerine Kültür ve İletişim Bakanı Muhammed el-Arac geçici olarak görevlendirildi.

Fas Kraliyet Basın Ofisinden geçen hafta yapılan açıklamada, ülkenin kuzeyinde yapılması planlanan kalkınma amaçlı projelere ilişkin verdikleri taahhütleri yerine getirmeyen 4 bakanın görevden alındığı belirtilmişti.


Yorumlar