Fas'ın 33 yıl sonra Afrika Birliğine katılması

- Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu Gayt: - "Fas'ın üyeliğe alınmasının, Afrika Birliği çalışmalarında önemli ve olumlu bir adım olduğundan eminim"

Google Haberlere Abone ol
Fas'ın 33 yıl sonra Afrika Birliğine katılması

KAHİRE (AA) - Arap Birliği, Fas'ın 33 yıl aradan sonra yeniden Afrika Birliği üyeliğine alınmasını "olumlu bir adım" olarak değerlendirerek, memnuniyetle karşıladı.

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, yaptığı yazılı açıklamada, Fas'ın yeniden Afrika Birliği üyeliğine alınmasını memnuniyetle karşıladığını belirtilerek, "Fas'ın üyeliğe alınmasının, Afrika Birliği çalışmalarında önemli ve olumlu bir adım olduğundan eminim. Fas, medeniyet birikiminin yanı sıra siyasi ve diplomatik deneyimlere sahip olan bir ülkedir." denildi.

Açıklamada, Fas'ın üyeliğinin ayrıca, Afrika Birliği ile Arap Birliği arasındaki farklı alanlarda kurulan köprülerinin güçlendirilmesine katkı sağlaması beklendiği ifade edildi.

Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da düzenlenen 28. Afrika Birliği Zirvesi kapsamında dün gerçekleştirilen kapalı oturumda, Fas'ın 33 yıl aradan sonra Afrika Birliğine geri alınması kararlaştırılmıştı. Bağımsızlık iddiasında bulunan Batı Sahra'nın Afrika Birliğine üye olmasının ardından 1984 yılında birlikten çekilen Fas, 21 Temmuz 2016'da birliğe tekrar döneceğini açıklamıştı.

Yorumlar