Fas ve Zambiya arasında 19 anlaşma imzalandı

RABAT (AA) - Fas ile Zambiya arasında havacılık, bankacılık, sigorta, eğitim, turizm, tarım, teknoloji, sanayi, madencilik ve yenilenebilir enerji alanında 19...

Google Haberlere Abone ol
Fas ve Zambiya arasında 19 anlaşma imzalandı

RABAT (AA) - Fas ile Zambiya arasında havacılık, bankacılık, sigorta, eğitim, turizm, tarım, teknoloji, sanayi, madencilik ve yenilenebilir enerji alanında 19 anlaşmanın imzalandığı bildirildi.

Fas Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Fas Kralı 6. Muhammed’in Zambiya’da devam eden resmi temasları kapsamında Zambiya Cumhurbaşkanı Edgar Lungu ile bir araya geldiği ve görüşmenin ardından iki ülke arasında 19 ikili işbirliği anlaşmasının imzalandığı belirtildi.

Açıklamada, başkent Lusaka’da bulunan Cumhurbaşkanlığı Sarayın’da düzenlenen imza törenine iki ülke bakanları tarafında, havacılık, bankacılık, sigorta, eğitim, turizm, tarım, teknoloji, sanayi, madencilik ve yenilenebilir enerji alanında işbirliğini kapsayan 19 anlaşmanın imzalandığı kaydedildi.

Fas’ın geçen ay Afrika Birliğine tekrar üye olmasının ardından Afrika ziyaretine başlayan Kral 6. Muhammed, ziyareti süresince Güney Sudan ve Gana’da birçok ikili işbirliği anlaşmasına imza atmıştı.

Yorumlar