Faruk Septioğlu kimdir nerelidir kimi oğlu? Yeniden Refah Partisi Elazığ Adayı

Faruk Septioğlu kimdir nerelidir, babası kim, kimin oğlu soruları bu aralar Yeniden Refah Partisi'nin Elazığ adayının açıklanmasıyla birlikte yeniden gündem oldu.

Google Haberlere Abone ol
Faruk Septioğlu kimdir nerelidir kimi oğlu?

Faruk Septioğlu'nun kim ve nereli olduğu soruları Yeniden Refah Partisi'nin Elazığ adayının açıklanmasıyla bir kez daha gündem oldu. 

FARUK SEPTİOĞLU KİMDİR?

Faruk Septioğlu, Elazığ Palu doğumlu, deneyimli bir iş adamı ve yönetici olarak tanınmaktadır. 1961 yılında doğan Septioğlu, üniversite eğitimini Anadolu Üniversitesi'nde tamamlamış ve çeşitli önemli görevlerde bulunmuştur. İş dünyasında, özellikle inşaat ve madencilik sektörlerinde etkili bir rol oynamış, yönetim kurulu üyelikleri ve genel müdürlük pozisyonları üstlenmiştir. Kişisel yaşamında, beş çocuk babası olan Septioğlu, evli ve az düzeyde İngilizce bilmektedir.

XXIII.ve XXIV. Dönem Elazığ Milletvekilidir.

3.(XIV), 5.(XVI), XVIII., XIX.ve XXI. Dönem Elazığ Milletvekilliği ile Devlet Bakanlığı yapan Ali Rıza Septioğlu'nun oğludur.

Faruk Septioğlu, 2 Şubat 1961 tarihinde Elazığ, Palu'da dünyaya gelmiştir. Babası Ali Rıza, annesi ise Naciye'dir. Eğitim hayatını Anadolu Üniversitesi'nde sürdüren Septioğlu, İşletme Bölümünden mezun olmuştur.

Faruk Septioğlu'nun Kariyeri

Profesyonel kariyerine Bayındırlık Bakanlığı'nda başlayan Septioğlu, 1991 ile 1995 yılları arasında Adıyaman Çimento Fabrikası'nda Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır. Daha sonra Septioğlu İnşaat'ta Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Müdürlük, Fur-Sel Madencilik'te ise Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini üstlenmiştir.

Kişisel Yaşamı

Faruk Septioğlu, evli ve beş çocuğun babasıdır. İngilizce bilgisi az düzeydedir.

YENİDEN REFAH PARTİSİ ELAZIĞ ADAYI OLDU

Faruk Septioğlu'nun adaylığını X hesabından duyuran Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan "Elazığ milletvekili Merhum Ali Rıza Septioğlu’nun oğlu, 23. ve 24. Dönem Elazığ Milletvekili Faruk Septioğlu partimize katılarak Elazığ Belediye Başkan Adayımız oldu. Kıymetli başkanımızı tebrik ediyor, hayırlı hizmetler diliyoruz." dedi.

Şeyh Sait'in bazı torunları Türk siyasetinde isim yaptı. Septioğlu dışındaki o torunlar ve partileri şöyle:

Abdülmelik Fırat (DP-DYP), Fuat Fırat (MSP- RP), Ali Rıza Septioğlu (AP-CHP-DYP), Mahmut Sönmez (ANAP), Abdulillah Fırat (RP), Muhammed Akar (AK Parti)

Faruk Septioğlu kimdir
Septioğlu, Yeniden Refah Partisi'nden Elazığ adayı oldu

 

 

Yorumlar