Faruk Özlü kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Faruk Özlü şu anda Düzce Belediye başkanı olarak görev yapıyor; ancak öncesinde AK Parti hükümetlerinde bakan olarak görev yapmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Faruk Özlü kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Faruk Özlü kimdir, nerelidir, kaç yaşında soruları Düzce depreminden sonra bir kez daha merakla sorulmaya başlandı. Deprem sonrasında açıklamalarda bulunan Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü'nün kim olduğu merak edildi. Özlü'nün adına aşina olanlar ancak daha önce hangi görevde bulunduğunu hatırlamayanlar merakla, Faruk Özlü kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

FARUK ÖZLÜ KİMDİR?

Şu anda Düzce Belediye Başkanı olan Faruk Özlü, AK Parti hükümetlerinde bakan olarak görev yapmış bir isimdir. 2019 yerel seçimlerinde Düzce'den belediye başkan adayı olarak gösterilmiş ve seçimi kazanmıştı. AK Parti, 2019'da birçok yerde eski bakanlarını belediye başkanı adayı olarak göstermişti. 

Faruk Özlü 19 Kasım 1962 tarihinde Düzce'de doğdu.

2016-2018 yılları arasında görev yapmış eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanıdır.

Bakanlık görevini Binali Yıldırım tarafından kurulan 65. Türkiye Hükûmeti'nde 2016-2018 yılları arasında sürdüren Özlü, Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Düzce milletvekili olarak meclise girmişti. 

Politikaya girmeden önce Özlü, birçok önemli ve büyük projede yer almıştır. 10 Şubat 2015 tarihinde siyasi kariyerine başlamak için Müsteşar Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden istifa etmiştir.

Düzce Lisesini bitirmesinin ardından Yıldız Teknik Üniversitesi'nden (YTÜ) Makine Mühendisi olarak mezun oldu.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) Yüksek lisans ve Doktora yaptı. Ardından İspanya'da Proje Mühendislik, Harvard Üniversitesi'nde Üst Düzey Yönetici eğitimi aldı.

2011 Türkiye genel seçimleri'nde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Düzce milletvekili aday adayı olan fakat meclise giremeyen Faruk Özlü, hiçbir partinin iktidar olmak için gereken sandalye sayısına ulaşamadığı Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri'nde AK Parti Düzce milletvekili olarak meclise girdi.

Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde tekrar AK Parti Düzce milletvekili olarak meclise girdi.

Binali Yıldırım tarafından 24 Mayıs 2016 tarihinde kurulan 65. Türkiye Hükûmeti'nde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak görevlendirildi.

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'nde Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından memleketi Düzce'de belediye başkanlığına aday gösterilmiştir.

 

Yorumlar