Farideh Sultan Muhammedi kimdir?

Farideh Sultan Muhammedi kimdir nerelidir kaç yaşında ve uzmanlık alanı nedir? İşte Sultan Muhammedi hakkında merak edilenlerden bazıları:

Google Haberlere Abone ol
Farideh Sultan Muhammedi kimdir?

Farideh Sultan Mohammedi ya da Muhammedi adı son günlerde internet üzerinden dolaşan bir metinde adı geçen isimdir. Koronavirüsle ilgili bir dizi önerilerin yer aldığı metinin altında Farideh Sultan Mohammedi ismi yazıyor. İsmin ABD'de bir üniversitede klinik başkanı olduğu belirtiliyor. Ancak yaptığımız kısa araştırmalar neticesinde böyle bir ismin varlığına rastlayamadık. Gerçekte böyle bir isim olup olmadığından emin değiliz. 

İddiaya göre Farideh Sultan Muhammedi ismini Türkiye'de çok fazla insan bilmez ancak ABD'de onu birçok kişi yakından tanıyor. Hatta bu koronavirüs döneminde yaptığı açıklamalar vesilesiyle yakından takip edilen bir kişi olmuş durumda. 

İddiaya göre Farideh Sultan Muhammedi ABD'de yaşayan Müslüman bir kadın doktordur. Maryland Üniversitesi'nde öğretim görevlisidir. Aynı zamanda Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği Başkanıdır.

Yine iddiaya göre Farideh Sultan Muhammedi koronavirüs ile ilgili yaptığı açıklamalarıyla dikkatleri üzerine çeken bir isimdir. Son olarak yaptığı açıklamada, "Korona virüsü ile aylarca veya yıllarca yaşayabiliriz." demişti. 

İşte Muhammedi'nin olduğu ileri sürülen açıklamalardan satırbaşları:  

Bunu inkar etmeyelim veya paniklemeyelim. Hayatımızı boşa harcamayalım. Bu gerçekle yaşamayı öğrenelim.

Hücre duvarlarını delip geçen korona virüslerini yok edemezsiniz ve galonla sıcak su içemezsiniz, çoğu zaman tuvalete gidersiniz.

3- Elleri yıkamak ve saklamak :

İki metrelik fiziksel bir mesafe, sizi korumanın en iyi yoludur.

4- Evde koroner hastanız yoksa artık ev yüzeylerini dezenfekte etmenize gerek yok.

5 - Süpermarket alışverişi vb. Ürünlerin paketlenmesi, benzin istasyonları, alışveriş arabaları ve ATM'ler enfeksiyona neden olmaz. Ellerinizi yıkayın ve her zamanki gibi yaşayın.

6-Corona virüsü bir gıda enfeksiyonu değildir. Hastalık, grip gibi enfeksiyon damlacıklarıyla ilişkilidir. Yiyecek siparişi vererek korona transferinin kesin bir riski yoktur.

7. Pek çok alerji ve viral enfeksiyonla koku alma duyunuzu kaybedebilirsiniz. Bu, yalnızca koronavirüsün spesifik olmayan bir semptomudur.
8- Evdeyken hemen kıyafetinizi değiştirip duş almanıza gerek yok!

9- Corona virüsü havada asılı kalmaz. Bu, yakın temas gerektiren bir solunum damlası enfeksiyonudur.

10-Hava temiz, (sadece fiziksel mesafenizi koruyarak) parklarda güzel vakit geçirebilirsiniz.

11- Corona virüsüne karşı antibakteriyel sabun değil normal sabun kullanılması yeterlidir. Bu bir virüstür, bakteri değil.

12. Yemek siparişleriniz için endişelenmenize gerek yok. Ama isterseniz mikrodalgada ısıtabilirsiniz.

13- Corona virüsünü ayakkabılarınızla eve getirme şansı, günde iki kez yıldırım çarpması gibidir! 20 yıldır virüslere karşı çalışıyorum.

14- Sirke, şeker kamışı ve zencefil alarak virüsten korunamazsınız! Bunlar bağışıklık içindir, tedavi değil.

15. Uzun süre maske takmak nefes alıp vermenizi ve oksijen seviyenizi olumsuz etkileyecektir. Sadece kalabalığın içinde giyin.

16- Eldiven takmak da kötü bir fikirdir; Virüs eldivenlerde birikebilir ve yüze dokunarak kolayca bulaşabilir. Ellerini düzenli olarak yıkamak daha iyidir.

17- Her zaman steril bir ortamda kalarak güvenlik zayıflatılır. Bağışıklığı artıran yiyecekler yeseniz bile, lütfen düzenli olarak parka ve plaja gidin. Vücudun bağışıklığı, evde oturup kızarmış, baharatlı, şekerli yiyecek ve içecekleri yemeden değil, patojenlere maruz kaldıkça artar. Corona virüsüyle yaşamayı öğrenmeliyiz.
Bilinçli olarak rahatlamaları için bu mesajı arkadaşlarınıza gönderin.

Yüz maskesinin tehlikeleri :

Maske sınırlı bir süre kullanılmalıdır. Uzun süre takarsanız:

1. Kandaki oksijeni azaltır.

2. Beyne oksijen arzı azalır.

3. Yorgun hissedersin.

4- Ölüme yol açabilir.

*Tavsiye:

a. Bunu yalnızken yapmayın. Pek çok insanın arabalarında maske kullandığını görüyorum. Cehalet mi yoksa bilmemezlik mi?

B. Evde kullanmayın.

J. Yalnızca kalabalık bir yerde bir veya daha fazla kişiyle yakın temas halindeyken kullanın.

Uzun süredir karantinadayken kullanımını azaltın.

Güvende kal

Corona virüsü kaptığınızı nereden biliyoruz?

1. Kaşıntılı boğaz

2. Kuru boğaz

3. Kuru öksürük

4- Yüksek sıcaklık

5- Nefes darlığı

6. Koku duyusu kaybı

Ilık suyla limon virüsü akciğerlere ulaşmadan önce öldürür

Yorumlar

Aliyar Murat16 isimli arkadaş.iddiaya göre diyor.dikkatli oku
Murat16 İsmin ABD'de bir üniversitede klinik başkanı olduğu belirtiliyor. Ancak yaptığımız kısa araştırmalar neticesinde böyle bir ismin varlığına rastlayamadık. Gerçekte böyle bir isim olup olmadığından emin değiliz. Diyorsunuz, sonra; Farideh Sultan Muhammedi ABD'de yaşayan Müslüman bir kadın doktordur. Maryland Üniversitesi'nde öğretim görevlisidir. Aynı zamanda Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği Başkanıdır. Diyorsunuz bu nasıl bir çelişkidir.