Faizsiz konut kredisi veren kurum var mı?

Faizsiz konut kredisi ev almak isterken faiz almak istemeyen vatandaşların en çok istediği bir konudur. Peki, Türkiye'de faizsiz konut kredisi veren bir banka veya kuruluş var mı? İşte cevabı:

Google Haberlere Abone ol
Faizsiz konut kredisi veren kurum var mı?

Faizsiz konut kredisi veya 0 faizli konut kredisi veren banka, finans kuruluşu veya kurum Türkiye'de var mı yok mu? 

Ev alma hayaliyle konut kredisi arayışına giren vatandaşların birçoğu öncelikli olarak faiz ödemeden bir kredi sisteminin olup olmadığını araştırıyor. 

Müslüman hassasiyeti nedeniyle birçok vatandaş, emlak dünyasında faiz nedeniyle hiç bulaşmak istemiyor bu nedenle taksitle ev almaya yanaşmıyor. O yüzden birçok Müslüman ev alırken nakit parasını ödeyerek almayı tercih ediyor. Peki, hiç faize bulaşmadan yani faizsiz konut kredisi kullanmak mümkün değil mi? Türkiye'de 0 faizle veya faizsiz kredi veren herhangi bir kurum veya kuruluş var mıdır?

Türkiye'de normal sıradan vatanşada faizsiz kredi veren hiçbir banka yoktur. Bunu öncelikle belirtmekte fayda var. Ancak bazı istisnalar hariç. Peki, nedir bu istisnalar? 

Türkiye'de faizsiz konut kredisi veren veya kullandıran tek kuruluş TOKİ'dir. Ancak TOKİ'nin verdiği faizsiz kredi de her vatandaşa değil özel kategoride yer alan vatandaşlardır. 

Bunlar; şehit yakınları, görev ve vazife malüllüleri, dul ve yetimlerdir. 

02/03/1984 tarihli ve 2985 sayılı Toplu Konut Kanununun ek 2'nci maddesinin uygulanmasına ilişkin hazırlanan ve 13 Şubat 2014 tarih ve 28912 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Toplu Konut İdaresi Tarafından Şehit Ailelerine, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerine Açılacak Faizsiz Konut Kredisi Hakkında Yönetmelik” çerçevesinde TOKİ tarafından faizsiz konut kredisi kullandırılmaktadır.

Krediden yararlanabilmek için, öncelikle T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (Emeklilik İşlemleri Genel Müdürlüğü) alınacak hak sahibi olduğuna dair belge ile birlikte Ziraat Bankası'na başvurulması gerekmektedir.

Şehit kredisinden yararlanılarak edinilecek konutlar için herhangi bir kısıtlama bulunmamakta, tapunun en fazla bir yıl önce alınmış olması yeterli olmaktadır. Kredi ile istenilen yörede ve istenilen büyüklükte konut edinmek mümkündür.

Kredi miktarı her yıl Türkiye İstatistik Kurumu’nca Türkiye geneli için ilan edilen yıllık fiyat artış oranı kadar artırılır.

 

Yorumlar