Faizde hedef tamam, sıra enflasyonda

Faiz indirimleri sonrasında hedeflenen rakama ulaşıldı. Şimdi ise sıra enflasyonda. Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonun da tek haneye indirilmesi için hükümete gerekli talimatı verdi.

Google Haberlere Abone ol
Faizde hedef tamam, sıra enflasyonda

Faiz konusunda hedeflenen rakama ulaşan hükümet şimdi de enflasyonu tek rakama indirmek için kolları sıvadı. Bunun için gerekli olan adımlar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen talimatla hükümetten gelecek. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 2020'den bu yana ilk kez faizi tek haneye indirdi. Karar metninde TCMB, mevcut politika faizinin yeterli düzeyde olduğunu, faiz indirim döngüsünün bitirilmesine karar verildiğini belirtti.

HEDEF OCAK-ŞUBAT GİBİ

Merkez Bankası'nın faizi tek haneye indirmesinin ardından sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni talimatına geldi. Ekonomi kurmaylarına kesin olarak direktif veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ocak ve şubat ayları içerisinde enflasyonda düşüş yaşanması için tüm çalışmaların yapılmasını istediği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı konuşmada da konuyu bir kez daha dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Faizde tek haneliye indik mi, indik. Hadi bakalım şimdi bunu neyle izah edeceksiniz? Ve bundan sonra da bu böyle devam edecek. İşte 'Enflasyon şöyle böyle...' Merak etmeyin o da inecek. Bizim için önce faizdi ve faizi bu noktada tek haneye indirdik. Şimdi buradan yatırımcılara sesleniyorum, diyorum ki 'Bak hep size söyledim, gelin başta kamu bankaları olmak üzere size, ama dikkat, yatırım kredisi vermede kamu bankaları var. Ve yatırım kredisiyle hedefimiz nedir? Yatırım, istihdam, üretim, ihracat, cari fazla yoluyla büyüme. Dünyada en hızlı büyüyen ülkeler arasına ülkemizi sokacağız. Durmak yok, yola devam bu kadar" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada enflasyona ilişkin değerlendirmelerde bulunmuştu. Nebati, enflasyonda yeni yılın ilk aylarıyla birlikte düşüş görüleceğini dile getirmişti.

 

Yorumlar