FAI yetkilileri Türkiye'de

- FAI'nin 23 kişilik heyeti, 2020'de yapılacak Dünya Hava Oyunları'nın hazırlıkları kapsamında incelemelerde bulunmak için Türkiye'ye geldi

Google Haberlere Abone ol
FAI yetkilileri Türkiye'de


ANKARA (AA) - Dünya Hava Sporları Federasyonunun (FAI) 23 kişilik heyeti, 2020 yılında yapılacak 5. Dünya Hava Oyunları'nın hazırlıkları kapsamında incelemelerde bulunmak için Türkiye'ye geldi.

Türk Hava Kurumundan (THK) yapılan açıklamaya göre, 2020 yılının eylül ayında Türkiye'de yapılacak 5. Dünya Hava Oyunları kapsamında FAI'nin görevlendirdiği 23 kişiden oluşan resmi heyet, 20 Haziran-2 Temmuz tarihlerinde Ankara, Eskişehir, Selçuk, Denizli, Pamukkale, Fethiye ve Antalya'da incelemelerde bulunacak.

Türkiye'nin tek Uluslararası Hava Sporları Federasyonu yetki ve sorumluluğuna sahip THK, uzun ve zorlu bir mücadelenin sonucunda 5. Dünya Hava Oyunları'nın oy birliğiyle Türkiye'de yapılmasını sağlamış ve anlaşma 14 Şubat'ta Lozan'da imzalanmıştı.

2020 Dünya Hava Oyunları, Türkiye'nin en az 6 ayrı bölgesinde, 100'den fazla ülkeden 4 binden fazla sporcunun katılımıyla, paraşüt, planör, balon, yamaç paraşütü, yelken kanat, model uçak, genel havacılık, deneysel havacılık gibi temel hava sporları branşlarında ve bu branşlara ait 50'den fazla disiplinde yapılacak.


- Hazırlıklar devam ediyor


Türkiye için tanıtımın yanında sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda büyük kazanımların elde edilebileceği organizasyonun hazırlıkları bu yıldan itibaren başladı.

THK Müzesi, THK Üniversitesi, kuruma ait tesislerin gezilmesi ve Anıtkabir ziyaretinin ardından yarışmaların yapılacağı Eskişehir, Kuşadası, Selçuk-Efes, Pamukkale, Fethiye ve Antalya bölgesinde saha incelemesinde bulunulacak.

Heyet, 2 Temmuz Pazartesi günü Antalya'da yapılacak değerlendirme toplantısının ardından ülkelerine dönecek.



Yorumlar