Fahrettin Koca nereli?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca nereli, kimdir? soruları son zamanların en çok arananları arasındaki yerini koruyor.

Google Haberlere Abone ol
Fahrettin Koca nereli?

Fahrettin Koca nereli, sorusunun yanıtını merak eden vatandaşlar araştırmalarını sürdürmeye devam ediyor. 

Asıl mesleği doktorluk olan Fahrettin Koca aynı zamanda Türkiye Eğitim ve Sağlık Araştırma Vakfı'nın' (TESA) Kurucu Başkanı olmakla birlikte Medipol Hastanesi ve Medipol Üniversitesi'nin de kurucusudur. 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine geçişin ardından yeni sistemin ilk Sağlık Bakanı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atanan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın nereli olduğu merak ediliyor.

1965 yılında Konya'da dünyaya gelen Fahrettin Koca aslen Konyalıdır. Konya'nın Kulu ilçesine bağlı Tavşançalı veya Ömeranlı mahallesinde dünyaya gelmiştir. Koca, ilk, orta ve lise eğitimini burada tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı ve buradaki eğitiminin ardından 1988 yılında pratisyen hekim olarak mezun oldu. 

Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi (DEİK) Eğitim Komitesi İş Konseyi Başkan Yardımcılığını, Vakıf Üniversite Hastaneleri Derneğinin Başkanlığını ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Hizmet İhracatçıları Birliği Sağlık Hizmetleri Komitesi Başkanlığı gibi bir çok alanda başkanlık gibi görevlerde bulunan Sağlık Bakanı Koca, şuan Türkiye Cumhuriyeti'nin Sağlık Bakanı olarak görevini yürütmektedir. 

Fahrettin Koca, özellikle Elazığ'da meydana gelen depremin ardından gittiği Elazığ'da gösterdiği çaba sonucunda büyük takdir toplamıştı. 

Yorumlar