Facebook kripto para yasağını kaldırdı

Facebook'un yasağı kaldırması kripto para sektörü için büyük bir atılım anlamına gelebilir

Google Haberlere Abone ol
Facebook kripto para yasağını kaldırdı

Meta'dan yapılan açıklamada, "Kripto para ortamı son yıllarda olgunlaşıp istikrar kazanmayı sürdürdüğü için bunu yapıyoruz" dendi

Eskiden Facebook adıyla bilinen Meta, platformları genelinde uyguladığı kripto para reklamı yasağını kaldırdı.

Bu adım Bitcoin borsalarının, cüzdanlarının ve diğer kripto şirketlerinin Instagram, WhatsApp ve Facebook'un kendisi dahil firmanın çeşitli platformlarını kullanan dünya çapında üç milyardan fazla kişiye erişimini sağlayacak.

Yasak ilk başta, kripto paraların piyasaya açıldığı 2017-2018'de popülaritesi artan ilk para arzı teklifleri (ICO) gibi "yanıltıcı ve aldatıcı tanıtım pratiklerini" engellemek amacıyla Ocak 2018'de uygulanmıştı.

O zamandan bu yana kripto para endüstrisi, Coinbase'in Nasdaq'ta kote olmasıyla kripto para borsasının ilk kez halka açılması, El Salvador'un Bitcoin'i yasal para birimi olarak tanıyan ilk ülke olması ve kripto para birimine MicroStrategy, SpaceX ve Tesla gibi şirketler aracılığıyla büyük kurumsal yatırım yapılması gibi kilometre taşlarıyla önemli ölçüde gelişme kaydetti.

Meta'dan yapılan açıklamada, "Kripto para ortamı son yıllarda olgunlaşıp istikrar kazanmayı sürdürdüğü ve sektör için daha açık kurallar koyan daha fazla hükümet düzenlemesine kavuştuğu için bunu yapıyoruz" dendi.

Bu değişiklik, politikamızı daha adil ve şeffaf hale getirmeye yardımcı olacak. Küçük işletmeler dahil daha fazla sayıda reklamverenin araçlarımızı kullanmasına ve işlerini büyütmesine imkan tanıyacak.
Bahse konu politika güncellemesi, sosyal medya devinin rotasını muhtemelen bir tür kripto para ödemleri biçimini ve değiştirilmesi mümkün olmayan para (NFT) gibi diğer blok zincir temelli teknolojileri destekleyecek olan metaverse'e çevirme kararını izledi.

Ayrıca reklam yasağının kalktığı haberi, Facebook yöneticisi David Marcus'un Libra ve sonrasında Diem kripto para birimlerini başlatma girişiminde başarısız olması üzerine teknoloji devinden ayrıldığını açıklamasından da yalnızca bir gün sonra geldi.

Kripto para projesi, Avrupa ve ABD'deki yasa koyucu ve düzenleyicilerin direnişiyle karşılaşsa da şirket ekimde Marcus'un rehberliğinde Novi adlı bir dijital cüzdan yayımlamayı başarmıştı.

Marcus, ayrılma gerekçesini duyururken Twitter'daki gönderisinde, "Novi'nin piyasaya sürülmesinden hemen sonra yapılacak çok şey olsa da (ödeme ve mali sistemlerimizde değişiklik gerektiği hakkında her zamanki kadar tutkuluyum) girişimci DNA'm bunu görmezden gelmeyi sürdürmem hususunda çok uzun zamandır beni dürtüyordu" dedi.

Önemli görevimizi [Yeni Novi lideri] Stephane Kasriel'ın önderliğinde başarıyla yürütmeyi sürdüreceklerini bilmenin rahatlığını ve güvenini duyuyorum, buna dışarıdan tanık olmak için sabırsızlanıyorum. Geleceğin harika olduğunu biliyorum.

Kaynak: Independent Türkçe


 

Yorumlar