Ezher Şeyhi, Trump'ın yardımcısı ile görüşmesini iptal etti

Mısır'daki El-Ezher Şeyhi Ahmet et-Tayyib, ABD Başkanı Donald Trump’ın Yardımcısı Mike Pence ile görüşmesini iptal etti

Google Haberlere Abone ol
Ezher Şeyhi, Trump'ın yardımcısı ile görüşmesini iptal etti

Mısır'daki El-Ezher Şeyhi Ahmet et-Tayyib’in ABD Başkanı Donald Trump’ın Yardımcısı Mike Pence ile görüşmesini iptal ettiği bildirildi.

Ezher Kurumundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Şeyh Tayyib, ABD Başkanı Trump’ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepki olarak, Pence ile 20 Aralık'ta yapılması kararlaştırılan görüşmeyi iptal etti.

Tayyib’in, ABD Başkanı Trump'ı yasal olmayan Kudüs kararından dönmeye çağırdığı açıklamada ayrıca Ezher Şeyhi'nin "Kendilerinin olmayanı hak etmeyenlere verenler ile nasıl görüşebilirim?" şeklindeki ifadesine yer verildi.

ABD, Başkan Trump'ın, önceki gün Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamayla, BM Güvenlik Konseyi'nin 1980 yılında İsrail'in Doğu Kudüs'ü ilhak ederek başkent ilan etmesini geçersiz sayan 478 sayılı kararı, bölgesel ve uluslararası tüm tepkilere rağmen Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıyan ilk ülke olmuştu.

Trump, ayrıca Dışişleri Bakanlığına, ülkesinin Tel Aviv'deki Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması için hazırlıklara başlaması talimatı verdiğini açıklamıştı.

Yorumlar