Eyüpsultan'da "Asker Uğurlama Töreni"

- Eyüpsultan Belediyesi tarafından düzenlenen programda, vatani görevini yapacak 36 genç, duayla görev yapacakları kışlalarına uğurlandı

Google Haberlere Abone ol
Eyüpsultan'da "Asker Uğurlama Töreni"

İSTANBUL (AA) - Eyüpsultan Belediyesi tarafından, vatani görevini yapacak 36 genç için, "Asker Uğurlama Töreni" düzenlendi.

Eyüpsultan Camii Meydanı'nda gerçekleşen Asker Uğurlama Töreni açılışında konuşan Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, herkesin ortak gayesinin ülkenin birlik ve beraberliği olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"En önemli güç, yüreklerimizdeki birlik. Bugün 36 Eyüpsultan'da ikamet eden kardeşimiz için askere uğurlama töreni yapıyoruz. Onları kınalarla, dualarla uğurlayacağız. Rabbim onlara hayırlı tezkereler nasip etsin inşallah. Onlar için dua edeceğiz. Onlar bizler için askere gidiyorlar. Onlar evlerimizde, mahallelerimizde, 'güvenli bir şekilde yaşayalım' diye gidiyorlar. 'Biz varız' diyorlar. Biz, 'sizlerin evlatlarınız olarak, sizlerin güvenliği, vatanımızın, milletimizin güvenliği, gelecek nesillerimiz, tarihimiz, atalarımız ve tüm değerlerimiz için varız ve nefsimizle, canımızla ve kanımızla buradayız' diyorlar. Allah onlardan razı olsun. Gençler, gözünüz arkada kalmasın, dualarımız sizinle. Geride bıraktığınız, anneniz, akrabalarınız, kardeşleriniz bizim emanetimizdir. Bunu bilmelisiniz."

Memleketin, milletin, devletin güvenliği için, gerekirse, gözünü kırpmadan canını vermekten çekinmeyen evlatlarına her zaman sahip olduğunu ve olacağını ifade eden Aydın, "Rabbim yolunuzu açık eylesin. Huzur içinde bir hayat nasip etsin. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından askere gidecek 36 genç için dua edilip, kınaları yakıldıktan sonra askere uğurlandı. Askerler, vatani görev yapacakları için çok heyecanlı ve gururlu olduklarını dile getirdiler.

Törende, Eyüpsultan Kaymakamı Abdullah Dölek ve Eyüpsultan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Sadık Tatar, Eyüp AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Aykaç,muhtarlar, askerlerin aileleri ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu üyeleri ve temsilcileri katıldı.

Yorumlar