EYT son dakika bugün; Emeklilikte Yaşa Takılanları için Başkan Erdoğan'dan açıklama geldi! EYT flaş haber

EYT bugün önemli bir gelime ile gündeme geldi; Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Erken emeklilik noktasında zaten emekli olur" açıklamasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
EYT son dakika bugün; Emeklilikte Yaşa Takılanları için Başkan Erdoğan'dan açıklama geldi! EYT flaş haber

Emeklilikte Yaşa Takılanlar  (EYT) için son durum ilginç bir hal almaya başladı. Fenerbahçe Spor Kulübü Ekim ayı Olağan Divan Kurulu Toplantısı'na katılan Başkan Recep Tayyip Erdoğan,  Emeklilikte Yaşa Takılanlar için önemli açıklamalarda bulundu. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EYT AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe Spor Kulübü Ekim ayı Olağan Divan Kurulu Toplantısı'na katılmadan önce, Faruk Ilgaz Tesisleri önünde bir süre vatandaşlarla sohbet etti. Erdoğan tesislere geldiği sırada bir kadın, makam aracının yanına gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kadın ile bir süre sohbet etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra makam aracından inerek hemen yanında bulunan kafede oturanların yanına gitti, tek tek herkesle tokalaştı. Burada bulunan bir kadın Erdoğan'a seslenerek, "Cumhurbaşkanım EYT çıkar mı?" dedi. Erdoğan, "Yani 40 yaşında emekli mi olalım, 40 yaşında, 50 yaşında emeklilik mi olur" yanıtını verdi. Bunun üzerine kadının, "Sağlığımız bozuluyor nasıl yapacağız?" demesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sağlığı bozuk olanlar zaten primlerini her şeyini ödemişse, erken emeklilik noktasında zaten emekli olur" yanıtını verdi.


Başkan Erdoğan daha sonra "toplantıya geç kalıyorum" diyerek buradan ayrıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından EYT Twitter üzerinde gündem oldu. 

#EYT
#emeklilikteyașatakılanlar

başlıkları ile EYT'liler #EYT sorununun kökten çözümü şart talebinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, emeklilikte yaşa takılanlar için bütçeden kaynak ayrılıp ayrılmadığına dair bir soru üzerine ise “2020 yılı bütçesi yapılırken mevcut belirlenmiş Kalkınma Planı, Yeni Ekonomi Programı ve mevzuatta tanımlanmış görevler kapsamında giderler oluşturuldu. Dolayısıyla mevzuatta öngörülmeyen herhangi bir konuda bütçeden yeni bir kaynak öngörülmedi” dedi.

Yorumlar