Eylem hazırlığındaki PKK'lılar yakalandı

PKK'nın yeni bir saldırı hazırlığı içerisinde olduğunu tespit eden güvenlik güçleri İstanbul'da faaliyetlerini sürdüren N.M.A. isimli şahsı gözaltına aldı.

Google Haberlere Abone ol
Eylem hazırlığındaki PKK'lılar yakalandı

İstanbul'un ev sahipliğinde 13 Aralık 2017'de gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'ne bombalı araçla saldırı hazırlığında yakalanan teröristlerle bağlantılı olduğu öğrenilen bir kişi daha polis ekiplerince gözaltına alındı.

İstanbul Bahçelievler'de yakalanan bomba yüklü araç olayı sonrasında İstanbul'da faaliyetlerini sürdüren N.M.A. isimli şahsın yeni bir saldırı için hazırlık yaptığı belirlendi.

Araç ve malzeme arayışındaydı

Sabah'ta yer alan habere göre, eylem amaçlı örgüt mensuplarıyla irtibat kuran, eylemde kullanmak amacıyla araç ve malzeme arayışında olan şüphelinin örgütün sözde Özel Kuvvetler faaliyetlerinde kullanmak amacıyla şahısları örgütlemeye çalıştığı öğrenildi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyonla yakalanan N.M.A. ile irtibatlı 5 şahıs da gözaltına alındı. Geçtiğimiz günlerde adli makamlara sevk edilen şahıslardan 5'i serbest bırakılırken N.M.A., 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yorumlar