Eyfel Kulesi üçüncü kez Türk bayrağı renklerine büründü

PARİS (AA) - Fransa'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) etkinliği çerçevesinde Eyfel Kulesi, üçüncü kez Türk bayrağının...

Google Haberlere Abone ol
Eyfel Kulesi üçüncü kez Türk bayrağı renklerine büründü

PARİS (AA) - Fransa'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) etkinliği çerçevesinde Eyfel Kulesi, üçüncü kez Türk bayrağının renklerine büründü.

Twitter'da, bugün maçı olan takımların taraftarlarının desteğiyle yapılan yarışma sonucunda Türkiye'nin bayrağı Eyfel Kulesi'ne yansıtıldı. Türkiye, Lens kentinde Çek Cumhuriyeti ile oynadığı maçı 2-0'lık skorla galip tamamlamıştı.

Ay-yıldızlılar, yarışmada genel sıralamada da yüzde 21.4 ile zirvedeki yerini koruyor.

Eyfel Kulesi, şampiyona boyunca sosyal medya platformu Twitter'da yürütülen kampanya çerçevesinde, her gün maçı olan ülkeler arasında son maç bitiminden 10 dakika sonra en çok destek alan ülke takımının renkleriyle ışıklandırılıyor.

Kule, 15 dakika boyunca seçilen takımın renkleriyle aydınlanıyor. Her maç günü ayrıca kule üzerinde asılı bulunan topa da en çok destek alan ülkenin bayrağı projeksiyonla yansıtılıyor.

Türk taraftarı, Twitter'daki yarışmada daha önce iki kez birinci olarak, kuleyi Türk bayrağı renkleriyle ışıklandırtmıştı.

Yorumlar