EXPO konuğu Madagaskar

EXPO 2016 Antalya'da son "Milli Gün" kutlamasını, resmi katılımcılardan Madagaskar yaptı

Google Haberlere Abone ol
EXPO konuğu Madagaskar
Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yaptığı ve yarın törenle kapanacak EXPO 2016 Antalya'da son "Milli Gün" kutlamasını Madagaskar gerçekleştirdi.

23 Nisan'dan bu yana 26 Milli Gün kutlamasının yapıldığı EXPO 2016'da, son etkinlik düzenlendi.

Bu kapsamda, Milli Gün kutlamalarına katılmak üzere, kente gelen Madagaskar Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı İkili İlişkiler Birim Şefi Tahiriniaina Juliano Sojarıson ile beraberindeki heyet, VIP Binası'nda, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök tarafından karşılandı.

Sojarıson'un ziyaretçi defterini imzalamasının ardından, hediye takdimi gerçekleştirildi. Golf araçlarıyla sergi alanını gezen heyet, Madagaskar Bahçesi'ni ziyaret etti.

Bahçe yetkilileri Sojarıson ve Büyükelçi Kök'e, bahçe hakkında bilgi verdi. "Raphia" isimli bitkinin köklerinden yapılan süs eşyalarının yanı sıra, çanta ve şapkalar ilgi gördü. Bahçe ziyaretinin ardından, Küçük Amfi Tiyatro'da Milli Gün kutlamaları yapıldı.

Törende konuşan Sojarıson, EXPO 2016'nın büyük bir başarıyla gerçekleştirildiğini ifade etti.

Organizasyonun tüm dünyaya çiçeklerin önemini bir kez daha anlattığını vurgulayana Sojarıson, Madagaskar'ın EXPO 2016 Antalya'ya katılımına olanak sağlayan Türk Hükümetine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Madagaskar Milli Günü'nün iki ülke arasındaki ilişkilerin büyümeye devam ettiğinin de bir göstergesi olduğuna işaret eden Sojarıson, Madagaskar'ın küresel biyo-çeşitliliğin yüzde 6'sına, endemik böcek türlerinin ise yüzde 90'ına sahip olduğunu kaydetti.

Sojarıson, "EXPO 2016'ya katılımımız bu anlamda çok büyük önem taşıyor." dedi.

Büyükelçi Kök de Madagaskar'ın EXPO 2016'ya katılımının iki ülke arasındaki dostane ilişkileri pekiştirdiğini belirterek, söz konusu ülkeye eşsiz güzelliği ve kaynakları nedeniyle ayrı bir önem verdiklerini bildirdi.

Törende, Voninavoko isimli dans ve müzik grubu, kültürel performanslarını sergiledi.

Yorumlar