Evsiz gence 'ev hapsi' cezası

İstanbul’un Kadıköy ilçesindeki Söğütlüçeşme semtinde ‘uyuşturucu madde kullanmak ve satmak’ suçlamasıyla gözaltına alınıp tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen evsiz Barış Alkan’a ‘ev hapsi’ cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol
Evsiz gence 'ev hapsi' cezası

Mahkeme kararında adres bilgisi olarak yer alan metrobüs durağı arkasındaki metal levhalarla çevrili boş alanda yaşayan Alkan’ın telefonuna da el konuldu. Çevrede dolaşması yasak olan Barış, mahkemenin adli kontrol tedbiri olarak verdiği ‘ev hapsi’ cezasını, evi olarak tanımlanan boş bir arazide çekiyor.

Kendisi gibi madde bağımlısı kişilerle birlikte sokakta yatan Alkan’ın bulunduğu yerden çıkmasına çevredeki polisler tarafından izin verilmiyor. Bulunduğu bölgeden dışarı adım atamadığını söyleyen Barış Alkan, “Polisler gördükleri her yerde engelliyor. Dışarı çıkarsam ‘suç’ diyorlar. Evim olmadığı halde ev hapsindeyim” dedi.

Baro tarafından Alkan’ı savunması için görevlendirilen avukat Oktay Özer ise karara itiraz ettiklerini ancak reddedildiğini anlattı. Özer şöyle konuştu: “Bu daha önce karşılaşılan bir durum değil. İtirazlarımı hem sözlü hem de sonradan yazılı bildirmeme rağmen, taleplerimiz reddedildi. Kişi dışarıda yatıyor. Herhangi bir konutu yok. Ama bu kişi hakkında bir ev hapsi kararı var. Bu nasıl uygulanacak?”

Yorumlar