Evlendikten 50 yıl sonra gelin-damat oldular

Bartın'da kaçarak evlenen bir çift, 50 yıl sonra çocuklarının ve torunlarının da katılımıyla düğün yaptı

Google Haberlere Abone ol
Evlendikten 50 yıl sonra gelin-damat oldular
Bartın'ın Sipahiler köyünde ikamet eden Naciye ve Muhittin Oğur çifti, evlendikten 50 yıl sonra düğün yapmanın mutluluğunu yaşadı. Kaçarak evlendikleri için gelinlik ve damatlık giyememenin üzüntüsünü yaşayan Naciye (66) ve Muhittin Oğur (73) çifti, evliliklerinin 50. yıl dönümünde, düğün yapmaya karar verdi. 5 çocuk ve 9 sahibi çiftin düğünü Bartın'daki bir restorantta yapıldı. Düğün törenine Oğur çiftinin çocukları ve torunları da katıldı.

Muhittin Onur, gazetecilere yaptığı açıklamada, 50 yıl önce kaçırarak evlendikleri eşine düğün yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Eşini, ailesinden istemesine rağmen başka biriyle nişanladıklarını anlatan Oğur, "Onu kaçırdığımda bir sandalyemiz ve evimiz dahi yoktu. Çok sıkıntı yaşadık. Mısır yumuklarının üzerinde yattık. Ona, 'Bir gün seni saraylarda yaşatacağım' dedim ve ömrüm boyunca çalıştım, sözümü tuttum. Ona 50 yıl sonra gelinlik giydirmenin mutluluğunu yaşıyorum." diye konuştu.



Naciye Oğur ise 16 yaşındayken eşine kaçtığını belirterek, "O zaman bana bir yüzük bile takamadı. Bana ve ailesine karşı çok mahcup oldu. 'Sana gelinlik giydiremedim içimde hep bir ukde kaldı.' derdi. Bu yıl 50. yıl dönümümüzü kutlarken, bana gelinlik giydireceğini söyledi. Gelinlik giyememem içimde bir ukdeydi. Gelinliğimi 50 yıl sonra giymeme rağmen çok mutluyum. Torunlarım ve çocuklarımla birlikte düğünümüzü yapıyorum. Gelinlik giyme hayalimi 50 yıl sonra gerçekleştirdim." şeklinde konuştu.

Anne ve babasının düğününü görmekten mutluluk duyduğunu anlatan Nurettin Oğur ise gelinlik giymenin annesinin en büyük hayali olduğunu kaydetti.

Yorumlar