"Evlatsız yaşarız ama vatansız yaşayamayız"

- Babalar Günü'nde doğan oğlunu 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sırasında kaybeden Zeki Kılınç, evladı olmadan geçirdiği ilk Babalar Günü'nün hüznünü yaşıyor - Kılınç: - "Şehit babaları olarak, 'Evlatsız yaşarız ama vatansız ve bayraksız yaşayamayız' diyoruz" - "Bazı yıllar oğlumun doğum günü ile Babalar Günü aynı tarihe denk geliyordu. İkisini birlikte kutluyorduk. Geçen yıl 17 Haziran'da oğlumun görev yaptığı Ankara'daydım. Baba-oğul en son doğum gününü ve Babalar Günü'nü birlikte kutlamıştık"

Google Haberlere Abone ol
"Evlatsız yaşarız ama vatansız yaşayamayız"

ANTALYA (AA) - LEVENT KİŞİ - Babalar Günü'nde doğan polis memuru oğlunu 15 Temmuz darbe girişimi sırasında kaybeden şehit babası Zeki Kılınç, "Evlatsız yaşarız ama vatansız ve bayraksız yaşayamayız." dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Ankara Emniyet Müdürlüğünde şehit olan polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç'ın (26) kendisi gibi polis olan Antalya'daki babası Kılınç, oğlu olmadan geçirdiği ilk doğum günü ve Babaları Günü'nün hüznünü yaşıyor.

Evinde oğlunun fotoğrafları ve Türk bayraklarından oluşturduğu köşede oturarak Babalar Günü'nü geçiren Kılınç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evladının 17 Haziran 1990'da kendisi Samsun Emniyet Müdürlüğünde görev yaparken Babalar Günü'nde dünyaya geldiğini söyledi.

Kılınç, her yıl doğum gününü oğluyla birlikte kutladıklarını belirten Kılınç, "Bazı yıllar oğlumun doğum günü ile Babalar Günü aynı tarihe denk geliyordu. İkisini birlikte kutluyorduk. Geçen yıl 17 Haziran'da oğlumun görev yaptığı Ankara'daydım. Baba-oğul en son doğum gününü ve Babalar Günü'nü birlikte kutlamıştık ancak 15 Temmuz'daki hain darbe teşebbüsü çocuğumuzu bizden ayırdı." diye konuştu.

Şehit babası, her yıl bugünlerde mutlu bir aile tablosu içindeyken bu sene hüzün ve özlem duygularının ağır bastığını ifade etti.

- "Gerçek Babalar Günü'nü ahirette yaşayacağız"

Evlatlarının, doğum günü ve Babalar Günü'nde yanlarında olmadığını ifade eden Kılınç, ancak Türk bayrağının dalgalandığını, vatan topraklarının parçalanmadığını ve hainlere karşı beklemek yerine hücuma geçilerek inlerine kadar girildiğini görünce teselli bulduklarını dile getirdi.

Şehit tüm evlatların Çanakkale ve Kurtuluş savaşlarında olduğu gibi 15 Temmuz'da da büyük bir iş başardığına dikkati çeken Kılınç, "Şehit babaları olarak evlatlarımızla gurur duyuyoruz. Tüm şehit babalarının Babalar Günü'nü kutluyorum. Şehit babaları olarak, 'Evlatsız yaşarız ama vatansız ve bayraksız yaşayamayız' diyoruz. İnşallah gerçek anlamdaki Babalar Günü'nü ahirette çocuğumuzun bizi karşılamasıyla orada yaşayıp göreceğiz. Bugün belki acı ve hüznü yaşıyor olabiliriz ama asıl önemli olan vatanımız. Şu an yaşayabiliyorsak ve herkes işine gücüne gidebiliyor ise bu evlatlar sayesinde. " dedi.

- Eşiyle 15 Temmuz'u anlatıyorlar

Kılınç, oğullarının şehit olduğu 15 Temmuz'dan bu yana günlerinin dolu dolu geçtiğini kaydederek, eşinin 15 Temmuz Şehit Yakınları Derneğini kurduğunu ve birlikte okullara giderek şehitlerin emanet ettiği vatanın önemi ile 15 Temmuz hain darbe girişimini anlattıklarını söyledi.

Böyle bir faaliyetin içine girdikleri için gururlu olduklarına değinen Kılınç, "Devletimiz de her zaman gazilerinin ve şehit yakınlarının yanında. Babalar Günü'nde evlatlarımız yanımda değil ama tüm Türk milletinin babaları ve anaları şehitleri ile gazilerine sahip çıktığından dolayı bugün onlarla yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar