Evlatlarını bekleyen ailelerden AP vekiline: PKK'ya destek vermeyin

Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Çek üyesi Tomas Zdechovsky, PKK tarafından dağa kaçırılan evlatlarına kavuşma umuduyla HDP Diyarbakır İl Binası önünde bekleyen aileleri ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Evlatlarını bekleyen ailelerden AP vekiline: PKK'ya destek vermeyin

Diyarbakır HDP İl Binası önünde oturma eylemi yapıp terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan oğlunu kurtaran Hacire Akar'ın diğer ailelere seslenmesinin ardından aileler Diyarbakır HDP İl Binası önünde oturma eylemi başlatmıştı.

İki aydan uzun bir süredir oturma eylemlerini sürdüren 55 aile evlatlarının kendilerine teslim edilmesini isterken bugün önemli bir gelişme yaşandı. Türkiye'ye gelen Avrupa Birliği'ne (AB) üye ülkelerin milletvekillerinin oluşturduğu Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Çek üyesi Tomas Zdechovsky'nin, Diyarbakır'da bekleyişlerini sürdüren aileleri ziyaret etti.

BİR DİZİ TEMASLAR İÇİN GELDİ

AP üyesi ve AP İstihdam ve Sosyal İşler Komisyonu Başkan Yardımcısı Zdechovsky'nin bazı temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye geldiği öğrenilirken Zdechovsky, Diyarbakır'da HDP İl Başkanlığı önünde bulunan aileleri ziyaret ederek destek açıklamasında bulundu.

"AVRUPA BİRLİĞİ PKK'YA DESTEK VERMESİN"

Kendilerini ziyarette bulunan Zdechovsky ile konuşan Süleyman Aydın ise 6. sınıfa giden oğlunun 4 yıl önce kandırılarak dağa kaçırıldığını söyledi.

66 gündür Diyarbakır HDP İl Binası önünde olduklarını ifade eden Aydın, "Onlardan açıklama beklerken il başkanlığını terk ettiler. Çocuklarımızı bunlar dağa götürüyorlar. Bizi her gün tehdit ediyorlar. Bizi öldürmekle tehdit ediyorlar. Bize 'Giderseniz oraya önce çocuklarınızı sonra sizi öldürürüz.' diyorlar. Biz onlardan sadece çocuklarımızı istiyoruz." diye konuştu.

ZDECHOVSKY: PKK'YI DESTEKLEMİYORUZ

Aydın'ın, Avrupa Birliği'nden artık terör örgütü PKK'ya destek vermemesini istediğini belirtmesi üzerine Zdechovsky, şöyle konuştu:

"PKK'yı desteklemiyoruz, bizim için kara listede. Silah taşıyan birileriyle biz diyalog kurmayız. Diyalog kurmak istiyorlarsa silahları bir kenara bırakıp gelmeleri gerekiyor. Saldırı gerçekleştiren bir örgütle biz de görüşmeyiz."

Yorumlar