Evlat nöbeti tutan ailelerin sayısı 53'e yükseldi

Evlatlarının HDP aracılığıyla dağa kaçırıldığını iddia eden ailelerin Diyarbakır HDP il başkanlığı önünde yaptığı eylen 33'ncü gününe girdi. Eyleme katılan aile sayısı ise 53'e yükseldi.

Google Haberlere Abone ol
Evlat nöbeti tutan ailelerin sayısı 53'e yükseldi

Çocuklarının HDP tarafından dağa kaçırıldığını iddia ederek HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde eylem gerçekleştiren ailelerin sayısı gittikçe artıyor. 33'ncü gününe giren eylemlere 2 aile daha katıldı. Böylelikle HDP'den evlatlarının geri getirilmesini isteyen aile sayısı 53'e yükseldi. Kızları Sümeyye Yenilmez'in 4 yıl önce terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını iddia ederek Muş'tan gelen aile evladına kavuşmak istiyor.

"KIZIMI KANDIRDILAR" 

Kızlarının kandırılarak dağa kaçırıldığını iddia eden Süheyla Yenilmez, kızlarının HDP tarafından götürüldüğünü savunarak kızının geri getirilmesini istedi. Yenilmez, "Kızım Bitlis’te 2017’te üniversite ikinci sınıfta okurken kandırılarak kaçırıldı. Kızıma iki gün ulaşamadık. Sonra araştırdık, öğrendik ki dağa kaçırmışlar. Kızım okulunu çok seviyordu, okumak istiyordu. Kandırarak kaçırdılar. Kızımdan hiçbir haber alamadık. Kızımın gelmesini istiyorum. Devlet ona ceza vermiyor. Gelsin okulunu okusun. Diğer anne ve babalar da gelsin burada otursun çocuklarını istesinler" dedi.

"KIZIMI HDP GÖTÜRDÜ"

Eyleme katılan baba Maşallah Yenilmez ise kızlarının HDP tarafından kandırılarak terör örgütü PKK'ya teslim edildiğini savundu. Baba Yenilmez, "Kızım üniversite ikinci sınıfta HDP’lilerin derneğine götürülmüş. Bunu öğrendim. Kızımın sebebi HDP’dir. Benim kızımı, AK Parti, CHP ya da MHP götürmedi. Benim kızımı HDP’nin sorumluluğunda bulunan dernek götürdü ve ben kızımı HDP’den istiyorum" ifadelerini kullandı.

OĞLU İÇİN KULP'TAN GELDİ

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinden eyleme katılmak için gelen bir diğer aile olan Yıldırım ailesi, 2017 yılında kaçırıldığını iddia ettikleri oğulları için eyleme katıldı. Anne Menfiye Yıldırım, o yıl Diyarbakır'da çalışan oğullarının HDP il binasına geldikten sonra buradan kandırılarak dağa götürüldüğünü söyledi. Kürtçe ve Türkçe oğluna seslenen acılı anne “Ben oğluma sesleniyorum. Seni çok özledik. Dön gel evine. Teslim ol. HDP’lilere çağrım. Artık gencecik insanları kandırıp dağa kaçırılmasına destek olmasınlar. Gençlerimizin ölümüne sebep olmasınlar” şeklinde konuştu.

Yorumlar