Evladını isteyen baba: HDP’nin işi çocuk kaçırmak

Diyarbakır'da HDP il binası önünde evlat nöbetini devam eden ailelere şimdide terör örgütü PKK musallat oldu. Teröristlerin aileleri "hepinizi tararız" şeklinde tehdit ettiği ortaya çıktı. Evladını bulmak için HDP il binası önüne gelen babalardan biri olan Şeyhmus Kaya “HDP, hiçbir açıklama yapmadı şu güne kadar. Bunların işi çocuk kaçırmaktır. Artık herkes uyandı” dedi.

Google Haberlere Abone ol
Evladını isteyen baba: HDP’nin işi çocuk kaçırmak

Diyarbakır'da terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarını geri almak için ailelerin başladttığı eylem 32'nci günde devam etti. Sayısı 51'e yükselen ve Türkiye'nin çeşitli illerinden Diyarbakır'daki HDP il binası önünde oturma eylemi gerçekleştiren aileler çocuklarının geri verilmesini istiyor. 

TEHDİT ETMİŞLER

Terör örgütü PKK ise oturma eylemi yapan aileleri rahat bırakmıyor. Teröristlerin eylem gerçekletiren aileleri tahdit ettiği ortaya çıktı. Kaçırılan oğlu için eylem yapan babalardan biri olan Süleyman Aydın, önceki gün kendilerini ziyaret eden Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Türkiye Eş Raportörlerinden Jacob Wienen’e, PKK’lı teröristlerin, HDP binasının önüne gittikleri taktirde önce çocuklarını, sonra da kendilerini öldürmekle tehdit ettiğini söyledi.

EYLEMİ BİTİRİN BASKISI

19 yaşındaki oğlu Özkan'ın yaklaşık 4 yıl önce PKK’lı teröristler tarafından kaçırıldığını iddia eden baba Süleyman Aydın, 9 Eylül'den bu yana eylemlere katılıyor. Acılı baba kendilerini ziyarete gelen AB raportörlerinden Wienen’e yaşadıklarını anlattı. Aydın, ailelerin terör örgütü tarafından tehdit edildiğini, yollarının kesildiğini söyledi. Çocuğu için eylem yapanlardan birinin başına Kalaşnikof marka silah doğrultularak HDP önündeki eylemi sonlardırmasının istendiğini belirtti.

BURASI KANDİL’İN ŞUBESİ

Wienen’e oğlunu isteğini anlatan Aydın, şunları söyledi: “Çocuklarımızı burada (HDP’de) yatırıyorlar. Ondan sonra kırsala gönderiyorlar. Biz bir aydır buradayız. Bize diyorlar ki; ‘İl başkanlığının önüne giderseniz önce çocuğunuzu öldürürüz, sonra sizi öldürürüz.’ Bizim bir arkadaşımızın başına Kalaşnikof dayadılar. ‘Oraya giderseniz sizi öldürürüz’ dediler. Bize, ‘Güvenlik güçleri sizi korumazsa, hepinizi tararız. Burası Kandil’in şubesidir’ diyorlar.”

HDP’NİN İŞİ ÇOCUK KAÇIRMAK

İstanbul’da polis memuruyken, Muş’ta kardeşinin düğün konvoyuyla memleketine döndüğü sırada, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde yol kesen teröristlerce kaçırılan oğlu Vedat (28) için Mardin’den gelen Şeyhmus Kaya, 5 Eylül’den beri oturma eylemini sürdürüyor. Kaya, “HDP, hiçbir açıklama yapmadı şu güne kadar. Bunları zaten biz muhatap almıyoruz. Bunların işi; çocuk kaçırmaktır, polislerin yolunu kesmektir, küçük çocukları dağa kaçırmaktır. Bunların işi, gücü hep yalan. Bir de diyor ki ‘Ben Kürtlerin temsilcisiyim’. Hadi oradan. Sen Kürtleri temsil edemezsin. Artık herkes uyandı. Kimse sizi muhatap bile almıyor. Bunlar Kürtleri temsil etmiyor” dedi.

Yorumlar