Evinde başladı şimdi ayda 45 bin lira kazanıyor

Evinde merak sonucu istiridye mantarı yetiştirmeye çalışan kadın girişimci şimdilerde taleplere yetişemiyor. Ayda en az 45 bin kazandığını söyleyen kadın girişimci işini daha da büyütmeyi düşünüyor.

Evinde başladı şimdi ayda 45 bin lira kazanıyor - Sayfa 1

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde oturan kadın girişimci, merak saldığı ve hobi olarak başladığı istiridye mantarı yetiştiriciliğinde talebi karşılayamayacak noktaya geldi.

Evinde başladı şimdi ayda 45 bin lira kazanıyor - Sayfa 2

İlçeye bağlı Beyoğlu Mahallesi'nde yaşayan 41 yaşındaki üç çocuk annesi Cennet Polat, 2014'te televizyonda izlediği programdan etkilenerek evinin bir odasında istiridye mantarı yetiştirmeye karar verdi.

Ürettiği mantarları arkadaşlarına hediye eden Polat, ürünleri beğenen yakınlarının tavsiyesiyle manav ve marketlere satış yapmaya başladı.

Evinde başladı şimdi ayda 45 bin lira kazanıyor - Sayfa 3

Taleplerin artmasıyla 2017'de işini büyütmeye karar veren Polat, kentteki elektrik dağıtım şirketinde işçi olarak çalışan eşinin de desteğiyle tesisini 100 metrekarelik bir alana taşıdı.

Evinde başladı şimdi ayda 45 bin lira kazanıyor - Sayfa 4

Polat, üretime başladığı ilk yıl başarısızlığa uğradığını ancak bunun kendisini yıldırmadığını söyledi. Hatay'dan hazır aldıkları ve tesisin içerisine yerleştirdikleri mantar kompostlarına çocuk gibi baktıklarını ifade eden Polat, yaklaşık 45 gün sonra ise ilk verimi aldıklarını dile getirdi.