Ailecek oynanacak oyunlar MEB tarafından tasviye edildi

Evde ailecek oynanan oyunlar bu korona döneminde en çok ihtiyaç duyulan konulardan biridir. Milli Eğitim Bakanlığı, ara tatilde evde elektronik aletler yerine gerçek oyunlar oynamak isteyen çocuklara önerilerde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Ailecek oynanacak oyunlar MEB tarafından tasviyeli

Ailecek oynanacak oyunlar MEB tarafından tasviye edilen oyunlar arasında herkesin ilgisini çekebilecek seçenekler yer alıyor. Evde oynanan oyunlar şüphesizki hem çok fazla hem de birbirinden farklıdır. Ancak biz, sizin için MEB tarafından tavsiye edilen, ailecek oynanabilecek oyunları öneriyoruz. Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ara tatilde çocukların aileleriyle kaliteli ve eğlenceli vakit geçirmeleri için "Evde Oyun Var" isimli bir kitapçık hazırladıklarını duyurdu.

Millî Eğitim Bakanı Selçuk, 2020-2021 eğitim öğretim döneminin 16-20 Kasım'da yapılacak ilk ara tatili öncesi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ara tatilde de çocuklarımızın yanındayız. Çocuklarımız aileleriyle kaliteli ve eğlenceli vakit geçirsin diye 'Evde Oyun Var'ı hazırladık. Oyunlardan hangisi daha çok oynanacak, meraktayım." ifadesini kulandı. Ailelere destek olmak için evlerde oynanabilecek ve aile içi iletişimi güçlendirebilecek nitelikte hazırlanan eğitsel oyunlar, her eve ve her ortama uygun hâle getirilebilir özellikler taşıyor.

Evde kalarak, çıkmayarak, Hepsiburada, N11, Trendyol, Morhipo, Toyzz Shop, Oyuncak Denizi, Armağan Oyuncak,Joker  gibi online alışveriş mağazalarının çocuk oyunları kategorisinden çocuğunuzun yaş gurubuna göre farklı kutu oyunu çeşitlerinden sipariş verebilirsiniz. Çocuğunuzun bilişsel zekasını geliştirebilecek çok çeşitli ürünler bulabilmek mümkündür. Evde oynanacak oyunlar tercihinde iyi bir seçim olan kutu oyunları için bir kaç örnek şu şekilde:

Monopoly

Jenga

Uno

Scrabble

Tabu

Reversi

Koridor

Hippolar

Borsa

Sabun Laboratuvarı

RoboMaker

İlk Kimya Setim

Parfüm Laboratuvarı

Skippity Oyunu (ZıpZıp)

Hobi Look Look oyunu

Redka renkli tüpler

Süper Bardaklar

Pentego Zeka Oyunu

Katamino

Evde oynanan oyunların resimli ve tam listesi şu adreste yer alıyor: 

MEB OYUNLAR LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ


 

meb

Yorumlar