Evde doğal malzemelerle cilt bakımı nasıl yapılır?

Evde bulunan malzemeler ile derinlemesine bir bakımın ilk adımı olan cilt temizliğini yapmak mümkün. Doğal yollarla yapılan cilt temizliği cildi canlandırarak parlak kazandırır. Peki evdeki malzemeler ile cilt temizliği nasıl yapılır? Cilt temizliği malzemeleri nelerdir? İşte detaylar

Google Haberlere Abone ol
Evde doğal malzemelerle cilt bakımı nasıl yapılır?

Cilt temizliği, cilt bakımının en önemli parçasıdır. Cilt temizliği düzgün bir şekilde yapıldığında, cilt ölü hücrelerden arınarak canlılık kazanır. Ciltte biriken fazla yağ, kir ve makyaj artıkları güzel ve derinlemesine bir cilt temizliği ile kaybolur böylece temiz, berrak ve arınmış bir cilde kavuşursunuz. Aynı zamanda doğal malzemelerle yapılan cilt temizliği kan dolaşımını arttırarak cilde doğal bir parlaklık kazandırır.

Cildi sadece sabun ile yıkamak derinlemesine bir temizlik için yeterli değildir. Cilt temizliği için pek çok kozmetik ürün tercih edilebileceği gibi evde doğal malzemelerle cilt temizliğini yapmak da mümkündür.

İşte daha sağlıklı, parlak ve derinlemesine temiz bir cilt için evde uygulanabilecek üç yöntem:

cilt bakımı

Nane yaprağı ile cilt temizliği

Malzemeler
1/2 kahve fincanı taze nane
yarım kahve fincanı lor peyniri
3 adet Aspirin

Yapılışı
Tüm malzeme blender ile macun haline getiririlir. Macun haline getirilen malzemelerin içine 3 adet aspirin toz haline getirilerek ilave edilir. Hazırlanan bu karışım ile eller ve yüzler hafif masaj yapılarak temizlenir ve ılık su ile durulanır. Bu işlem cilde derinlemesine bir temizlik sağlar. Artan malzeme buzdolobında 2 gün dayanabilir.

cilt temizliği

Süt ile cilt temizliği

Sadece süt ile yapılan bu temizlik için sütün oda sıcaklığında yada soğuk olmas gerekir. Pamuk yardımı ile sütü cildinizine sürerek cilt temizliğinizi yapabilirsiniz. Sütün içinde bulunan asitler cilde parlaklık kazandıracaktır.

Karbonat ile cilt temizliği

Malzemeler2 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı limon suyu

Yapılışı
Tüm malzemeler karışıtırılı ve cildin temizliği sağlanır. Ardından bol duru su ile temizlenir. Yağlı cilt tipleri için birebir bir temizlik biçimidir.

Kaynak: sonhaberler.com

Yorumlar