Evde cilt bakımı nasıl yapılır?

Bayanlar cilt bakımlarına çok özen göstermelidir. İlerleyen yaşlarını gizleyebilmeleri için sağlıklı baktıkları ve düzenli bakım uyguladıkları ciltlere ihtiyaçları vardır.

Google Haberlere Abone ol
Evde cilt bakımı nasıl yapılır?

Çalışan bayanlar hergün kendilerini hergün makyaj yapmak zorunda hisseder. Makyaj yapmadıklarında aynaya bakmak istemez kendilerini hasta hissederler. Ancak makyaj yapmayı sevdikleri gibi ciltlerini korumayı, her zaman taze tutmayı da sevmeleri gerekir. Cilt bakımı uygulamalarında düzenli bakım yapmaya ne kadar dikkat edilirse edilsin kullanılan makyaj malzemesinin de rolü büyüktür. Kullandığınız makyaj ürünlerinin organik olmasına bilindik markaların kullanılmasına dikkat edilmesi gerekir. Özellikle çalışan bayanlar cilt bakımı uygulamalarında pratik önerilere ihtiyaç duyarlar. İşten eve geldiklerinde saatlerini bu bakıma ayırmaya vakit bulamazlar.

Evde kolayca uygulanabilecek cilt bakım öneleri ;

Bayanları cilt bakımı için kullanacakları ürünleri satın almadan önce cilt tipini tanımaları gerekir. Öncelikle Cilt bakımı uzmanından ya da yakınınızdaki bir eczaneden test yaptırarak cilt tipinizi öğrenebilirsiniz. Yani yağlı bir cilde mi sahipsiniz yoksa kuru bir cildiniz mi var bunu bilmeniz gerekir.

Makyajınızı temizlerken yüzünüzü tahriş etmemeye özen göstermelisiniz. Bunun içinde mutlaka pamuk kullanmalısınız. Ciltteki makyajı sağlıklı bir şekilde arındırmak için için süt bulunduran jelleri tercih edebilirsiniz. Pamukla yüzünüze genel bir temizlik yaptıktan sonra kalıntıların kalmamasına dikkat etmelisiniz.

Göz çevrenizdeki makyajınızı temizlemek için ise içinde su ve yağ içeren ürünler kullanmaya dikkat etmelisiniz.

Gün içinde yaptığınız makyajınız da eğer sadece göz makyajı yapıyorsanız yüzünüze nemlendirici kremler sürmeniz gün içinde cildinizin taze kalmasını ve canlı görünmesini sağlayacaktır.

Pratik makyaj önerileri arasında eskiden günümüze kadar gelen diğer bir alışkanlık ise gül suyudur. Makyajınızı kullandığınız ürünler ile birlikte temizledikten sonra pamukla gül suyunu cildinize sürebilirsiniz.

Kahve toniği uygulaması da yine düzenli olarak yapıldığında olumlu sonuç alınabilecek bir yöntemdir. Özellikle kahve içmeyi seven bayanların kolaylıkla uygulayabileceği ve hoşlarına gidebilecekleri bir yöntemdir. Bu uygulamada kahvenin telvesini yüzünüze sürüp 10 dakika beklektikten sonra yıkamanız yeterli olacaktır. Ardından yüzünüze dokunduğunuz da hissettiğiniz yumuşaklık sizi mutlu edecektir.

Yorumlar