EURO 2016'da çim sorunu

- EURO 2016 Genel Direktörü Kallen, bazı statlarda çimlerle ilgili sıkıntı yaşadıklarını açıkladı

Google Haberlere Abone ol
EURO 2016'da çim sorunu


PARİS (AA) - 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) Genel Direktörü Martin Kallen, Fransa'da devam eden turnuvada bazı statlardaki çimlerin istenilen özelliklerde olmadığını bildirdi.

Kallen, yaptığı basın toplantısında, şampiyona maçlarının oynandığı sahaların durumunun daha iyi olması gerektiğini belirtti.

Ülkedeki yağış ve bazı statların turnuva öncesi maç dışı etkinliklerde kullanılması nedeniyle çimlerin durumunun kötü olduğunu dile getiren Kallen, "Sorunlarımız var ama çözmek için elimizden geleni yapıyoruz." ifadesini kullandı.

Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Didier Deschamps, Marsilya'daki Velodrome Stadı'nda çarşamba günü oynanan ve Arnavutluk'u 2-0 yendikleri maç sonrasında yaptığı açıklamada, sahadan şikayetçi olmuş ve zeminin kötü durumda olmasının nedeninin şampiyonadan bir ay önce statta yapılan konser olduğunu savunmuştu.

Velodrome Stadı çimlerinin konser sonrasında 16-17 Mayıs'ta yeniden ekildiğini aktaran Kallen, ülkedeki yoğun yağış nedeniyle çimlerin yeteri kadar kök salmadığını kaydederek, "Çimleri değiştirmek zorunda kaldık ancak yine de çimler yeteri kadar iyi değil." diye konuştu.

Sadece maç etkinlikleri için kullanılan statlarda durumun iyi olduğunu ifade eden Kallen, bazı statlarda yeni yapılan bölümlerin çimlerin güneş almasını engellediğini, bu nedenle de çim kalitesinin düştüğünü sözlerine ekledi.

Fransa'nın 10 farklı stadında devam eden turnuva, 10 Temmuz'da sona erecek.

Yorumlar