Eurasia Airshow'un gözdesi Türk havacılık unsurları

- Jandarma Havacılık Başkanı Tuğgeneral Doğan: "İlk defa böyle bir fuarın düzenleniyor olması bizi son derece mutlu etti, aynı zamanda heyecanlandırdı" - "İlgi çok yoğun, katılım çok yoğun. Özellikle bizleri de tanımak istiyorlar. Jandarma havacılarına karşı da ayrı bir ilgileri var"

Google Haberlere Abone ol
Eurasia Airshow'un gözdesi Türk havacılık unsurları

ANTALYA (AA) - OKTAY ÖZDEN - Dünya havacılık sektörünün en iyilerinin Antalya'da buluştuğu Türkiye'nin şova dayalı ilk havacılık fuarı Eurasia Airshow'da Türk havacılık unsurları yoğun ilgi görüyor.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen ve Antalya Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ndeki fuar alanında kapılarını 25 Nisan'da açan Eurasia Airshow, devam ediyor.

Anadolu Ajansının "Global İletişim Ortağı" olduğu fuar, İçişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı birimlerinin stantları ziyaretçilerin en çok rağbet gösterdiği alanlardan oldu.

Jandarma Genel Komutanlığı Jandarma Havacılık Başkanı Tuğgeneral Ali Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk defa böylesi bir havacılık fuarına İçişleri Bakanlığı havacılık unsurları olarak katıldıklarını söyledi.

- "Bilgi ve birikimimizi paylaşıyoruz"

Fuarda Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü havacılık unsurlarıyla İçişleri Bakanlığı şemsiyesi altında toplandıklarını belirten Doğan, şunları belirtti:

"İlk defa böyle bir fuarın düzenleniyor olması bizi son derece mutlu etti, aynı zamanda heyecanlandırdı. Uluslararası katılımcılarla beraber olmak, havacılıkta meydana gelen gelişmeleri karşılıklı olarak paylaşmak ve İçişleri Bakanlığı jandarma havacılığı olarak burada kendimizi göstermek de bizi son derece mutlu etti. Katılımcı çok fazla, ülke sayısı da çok fazla. İlgi çok yoğun, katılım çok yoğun. Özellikle bizleri de tanımak istiyorlar. Jandarma havacılarına karşı ayrı bir ilgileri var. Biz de onlarla bilgi ve birikimlerinizi paylaşarak fuarı devam ettiriyoruz."

- Jandarmadan fuara iki hava aracı

Doğan, havacılığın yerli ve yabancı tanımadığına, herkesin havada ortak ve aynı havaalanını kullandığına dikkati çekti.

Eurasia Airshow'a iki hava aracıyla katıldıklarını belirten Doğan, şunları ifade etti:

"Biri S-70 Sikorsky helikopteri bir de Mİ-17 helikopteriyle katıldık. Aynı zamanda jandarma bünyesinde görev alan JÖAK (Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı) unsurlarımızla beraber 'üzüm salkımı' diye tabir ettiğimiz bir hareketi gerçekleştirdik. Tüm katılımcılar, fuara katılan tüm vatandaşlar tarafından son derece beğenildi. Diğer unsurlarımız da kurtarma ve halatla iniş harekatını burada gerçekleştirdiler. Pazar günü de dahil olmak üzere halkımıza da bu gösterilerimiz açık. Bunu jandarma havacılığı olarak sergileyeceğiz. Bunun da ayrıca mutluluğu içerisindeyiz."

Yerli ve milli ürünlerin de yer aldığı Milli Savunma Bakanlığı Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü ile Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumunun stantları da ilgi çekti.

Taarruz ve taktik keşif helikopteri ATAK ziyaretçilerin ilgi odağı haline geldi.

Ziyaretçilerden Merve Salcan, "Fuarı çok güzel bulduk. Farklı farklı büyük uçak ve helikopterleri gördük. Düzenleyenlere teşekkür ediyoruz." dedi.

Organizasyon, 29 Nisan'da sona erecek.



Yorumlar