ETU Triatlon Avrupa Kupası

- Kadınlarda Kanadalı Emy Legault, erkeklerde ise Rus sporcu Andrey Bryukhankov birinci oldu

Google Haberlere Abone ol
ETU Triatlon Avrupa Kupası


İSTANBUL (AA) - Beylikdüzü'nün ev sahipliği yaptığı 2017 İstanbul ETU Triatlon Avrupa Kupası'nda kadınlarda Kanadalı Emy Legault, erkeklerde ise Rus sporcu Andrey Bryukhankov birinci oldu.

Avrupa Triatlon Birliği (ETU) ile Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından organize edilen ve Beylikdüzü Belediyesinin destek verdiği, Gürpınar sahilinde olimpik kategoride gerçekleştirilen organizasyonun ikinci gününde elit sporcular yarıştı.

Elit Kadınlar mücadelesinde birinciliği Kanadalı Emy Legault'un aldığı mücadelede, Ukraynalı Margaryta Krylova ikinci, Avustralyalı Grace Musgrove üçüncülüğü elde etti.

Elit Erkekler mücadelesinde ise Rus sporcu Andrey Bryukhankov ilk sırayı alırken, Ukraynalı Dmytro Malyar ikinci, Rus sporcu Anton Kozlov ise üçüncü oldu.

Sporcular kupalarını Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı İsa Tamer Çelik'ten aldı. Yarışları ETU Başkanı Renato Bertrandi ve yönetim kurulu üyeleri de izledi.

Zorlu yarışlarda sporcular, bin 500 metre yüzdükten sonra 40 kilometrelik bisiklet parkurunu geçti ve sonrasında 10 kilometrelik koşu parkurunu tamamladı.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gürpınar'ın bundan sonra spor müsabakalarına ev sahipliği yapmayı sürdüreceğini belirterek, "Uluslararası klasmanda çok verimli iki gün geçirdik. Büyük bir azimle parkuru tamamlayan ve 2020 Tokyo Olimpiyatları'na hazırlanan tüm sporculara başarılar diliyorum." diye konuştu.

Yorumlar