Etiyopya'dan "akut sulu ishal" için yardım çağrısı

- Etiyopya, hızla yayılan akut sulu ishal vakaları sebebiyle uluslararası kuruluşlara destek çağrısı yaptı

Google Haberlere Abone ol
Etiyopya'dan "akut sulu ishal" için yardım çağrısı

ADDİS ABABA (AA) - Etiyopya'nın, ülkenin Tigray Eyaleti'nde hızla yayılmaya başlayan "akut sulu ishal" vakaları nedeniyle uluslararası desteğe ihtiyaç duyduğu bildirildi.

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisinin (OCHA) yayımladığı haftalık ülke raporunda, Tigray Bölge Sağlık Bürosunun 22 Haziran'dan bu yana 24 bölgeye yayılan akut sulu ishal vakaları sebebiyle uluslararası kuruluşlara yardım çağrısı yaptığı belirtildi.

Bölgede son bir buçuk ay içerisinde 250’ye yakın vakanın görüldüğü vurgulanan raporda, tıbbi malzemenin yanında maddi yardıma da ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekildi.

Mevsimsel işçi hareketi ve bölgeyi ziyaret eden hacı sayılarındaki artış sebebiyle ishal vakalarının endişeye yol açtığına işaret edilen raporda, ilk durum değerlendirme ekibinin ise bölgeye ulaştığı ifade edildi.

- Şimdiye kadar yaklaşık 800 kişi hayatını kaybetti

Ülkede yıl başından bu yana 38 binden fazla akut sulu ishal vakası görülürken, yaklaşık 800 kişi ise bu hastalık sebebiyle hayatını kaybetti.

Öte yandan raporda, ülkenin bazı eyaletlerinde görülen düşük miktardaki yağışlar ve kuraklık sebebiyle yardıma ihtiyaç duyan insan sayısının yılın ikinci yarısında artabileceğinin altı çizildi. Ülke genelinde yaklaşık 7,8 milyon kişi acil gıda yardımına ihtiyaç duyuyor.


Yorumlar