Etiyopya Başbakanı Dessalines Katar'da

- Katar ile Etiyopya aralarındaki iş birliğini güçlendirmek için farklı alanlarda 3 anlaşma imzaladı

Google Haberlere Abone ol
Etiyopya Başbakanı Dessalines Katar'da

DOHA (AA) - Katar ile Etiyopya arasında biri "savunmada iş birliği" olmak üzere 3 anlaşma imzalandığı bildirildi.

Katar resmi ajansı QNA'da yer alan habere göre, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed, Etiyopya Başbakanı Haile Mariam Dessalines'ı başkent Doha'daki Emirlik Divanı'nda kabul etti.

İki ülke arasındaki ilişkiler, ekonomi, turizm ve yatırım başta olmak üzere farklı alanlardaki ilişkilerin geliştirilmesi yollarının ele alındığı görüşmede, Katar ve Etiyopya'yı ilgilendiren ortak bölgesel ve uluslararası meseleler masaya yatırıldı.

Haberde, Dessalines'ın ülkesinin, Körfez bölgesi ve Afrika'da güvenlik ve istikrarın pekiştirilmesi konusunda ilkeleriyle Katar devletinin yanında yer aldığını vurguladığı aktarıldı.

Şeyh Temim ile Dessalines görüşmesinin ardından iki ülke arasında farklı alanlarda bazı anlaşmalar imzalandı.

Katar ve Etiyopya savunma bakanları, savunma iş birliği alanında bir anlaşma imzalarken diplomatik ve hizmet pasaportu sahipleri için vize şartının kaldırılmasına ilişkin de bir anlaşma imzalandı.

Taraflar arasında ayrıca karşılıklı yatırımın korunması ve teşvik edilmesi çerçevesinde de bir anlaşma imzalandı.

Katar'a dün gelen Etiyopya Başbakanı Dessalines'ın, Körfez krizinin başladığı 5 Haziran'dan bu yana ülkeye ilk resmi ziyaretini gerçekleştirdiği ifade ediliyor.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Yemen, Mısır ve Bahreyn, 5 Haziran'da yaptıkları açıklamayla Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu. Söz konusu ülkeler hava sahalarını Katar'a kapatmış, diplomatik ablukaya daha sonra başka ülkeler de katılmıştı.

Yorumlar