Etiyopya askerleri Eş-Şebab'la savaş için Somali'de

- Etiyopya Dışişleri Bakanlığı, askeri birliklerin Somali'ye intikalini doğruladı

Google Haberlere Abone ol
Etiyopya askerleri Eş-Şebab'la savaş için Somali'de

MOGADİŞU (AA) - Etiyopyalı askerlerin, Eş-Şebab'a karşı başlatılacak büyük saldırıya destek olmak için Somali'ye girdikleri bildirildi.

Somali'nin Lug ve Dolow kasabası sakinleri, Etiyopyalı çok sayıda askerin, onlarca tank ve silahlı araçlarla kasabalarından geçerek güneybatı yönüne doğru hareket ettiklerini söyledi.

Etiyopya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Meles Alem de sınırdaki askeri hareketliliğin ülkedeki Etiyopyalı birliklerin normal ve rutin faaliyeti olduğunu kaydederek, "Etiyopya, Afrika Birliği Somali Misyonu (AMISOM) şemsiyesi altında askeri birlik desteği sağlayan ülkelerden biri." diye konuştu.

Somalili yetkililer, Eş-Şebab'a karşı verilen mücadeleye şimdiye kadar insansız hava araçlarıyla destek olan ABD'nin de saldırıda destekleyici rol oynamasını beklediklerini kaydediyor.

Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Fermacu, yüzlerce kişinin ölümüne sebep olan, bomba yüklü kamyonetle düzenlenen saldırıdan sonra ziyaret ettiği Afrika ülkelerinden askeri destek istemişti.

Somali'nin, Afrika Birliği güçleriyle Eş-Şebab'ın kalelerinden Aşağı Şabelle ve Orta Şabelle bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu biliniyor.

Yorumlar