Ethem Baykal kimdir? Ethem Baykal nerelidir, kaç yaşındadır?

Ethem Baykal'ın kim ve nereli olduğu soruları bir kez daha Meral Akşener'i istifaya ve torun sevmeye davet etmesiyle birlikte gündem oldu. Baykal'ın en son çıkışı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bırakması yönündeydi. Peki, Ethem Baykal kimdir?

Google Haberlere Abone ol
Ethem Baykal kimdir? Ethem Baykal nerelidir, yaşı?

Ethem Baykal'ın en son çıkışı bir kez daha özel hayatını merak ettirir hale getirdi. Daha önce seçimin hemen ertesi günü Akşener'i Twitter üzerinden açık bir şekilde istifaya davet eden Baykal, bu kez de canlı yayında aleni bir şekilde Akşener'ri "torun sevmeye" davet etti. Peki, Ethem Baykal kimdir? Ethem Baykal nerelidir, yaşı?

ETHEM BAYKAL KİMDİR?

Ethem Baykal, 15 Mart 1960 tarihinde Adana'nın Ceyhan ilçesinde dünyaya geldi.

İlkokul ve lise eğitimini başarıyla tamamladıktan sonra Ankara Yüksek Teknik Öğretmen Okulu Makine Bölümü'nden birincilikle mezun oldu. Daha sonra 1983 yılında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İdari Bilimler Yüksek Lisans programını tamamladı ve aynı dönemlerde İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden de yine dereceyle mezun oldu.

Ethem Baykal, Akşener'i istifaya davet etti

 

1989 yılından bu yana Baykal Hukuk Bürosu'nda Ticaret, İdare, Enerji ve Ceza Hukuku uzmanlık alanında serbest avukat olarak çalıştı. Ayrıca biri Ultrasonik Endüstriyel Otomasyon, diğeri Makine İmalatı ve Elektronik alanında olmak üzere iki ayrı firmanın kurucusu ve yönetim kurulu başkanı olarak sanayicilik faaliyetlerini sürdürdü.

Gençliğinden bu yana birçok sivil toplum kuruluşunda, yönetici, üye ve gönüllü olarak yer aldı; topluma fayda sağlayan projeleri destekledi. Hukukçu ve iş insanı olarak ülkemizin işsizlik, yoksullaşma, eğitimde ve girişimcilikte fırsat eşitliği gibi sorunlarına çözüm önerileri sunan bilimsel ve mesleki raporların hazırlanmasında yer aldı.

Ethem Baykal kimdir Ethem Baykal nerelidir, kaç yaşındadır
Ethem Baykal

 

Siyasi hayatı boyunca Bahçelievler İlçe Başkan Yardımcılığı ve İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı olarak seçimlere katıldı.

2015 yılından bu yana Sayın Genel Başkan ile birlikte İYİ Parti kuruluşunda kurucu olarak yer aldı. Halihazırda İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve Merkez Disiplin Kurulu Başkanı olarak görevini sürdürmektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

AKŞENER'E "TORUN SEV" ÇAĞRISI

Baykal, en son katıldığı bir canlı yayın esnasında Meral Akşener'i emekli olmaya davet etmişti. Baykal, şunları söyledi:

"Parti bizimdir, partiyi işgal edenler kiracıdır. Oğlumuz evleniyor, kiracıları göndereceğiz. Meral Hanım torunlarına hasret kaldı, torun sevsin. Baba-oğul ve mommye güle güle diyoruz."

Yorumlar