Et Balık Kurumu kaça kadar açık? Mesaiye Ramazan ayarı geldi

Ramazan öncesi talep artışıyla kuyrukların uzadığı Et ve Süt Kurumu, üretimi iki katına çıkararak ve mağazaları gece 23.00'e kadar açık tutarak dar gelirli vatandaşların yüzünü güldürüyor. Fiyatlar sabitlendi, alışveriş kolaylığı sağlandı.

Google Haberlere Abone ol
Et ve Süt Kurumu'na Ramazan ayarı

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte, özellikle dar gelirli ve emekli vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Et ve Süt Kurumunda yaşanan uzun kuyruk sorununa çözüm getirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı kurum, et ve et ürünlerine olan talebi karşılamak adına önemli bir adım attı.

Ülke genelindeki 14 ilde bulunan 15 kombinada et üretimi iki katına çıkarıldı. Ankara'nın Sincan ilçesinde yer alan kombinada günlük et üretimi 25 tondan 50 tona yükseltildi, bu artışla birlikte vatandaşların ihtiyaçları daha hızlı ve etkin bir şekilde karşılanacak.

MAĞAZALAR GECE 23.00'E KADAR AÇIK

Et ve Süt Kurumu, Ramazan ayı hazırlıkları kapsamında bir diğer önlem olarak mağazaların çalışma saatlerini de güncelledi. Mağazalar, sabah 08.00'den gece 23.00'e kadar açık olacak, böylece tüketiciler günün her saatinde alışveriş yapma imkanı bulacak. Kıyma ve kuşbaşı et fiyatları sırasıyla 229 lira ve 259 lira olarak belirlendi, ramazan boyunca fiyatlar sabitlenecek.

FİYATLAR SABİTLENDİ, ALIŞVERİŞ KOLAYLAŞTI

İstanbul ve Ankara'daki bazı marketlerde Et ve Süt Kurumu ile yapılan protokolle kırmızı et fiyatları sabitlendi. Ramazan boyunca İstanbul'da dana kıymanın kilosu 314 lira, dana kuşbaşının kilosu 344 lira; Ankara'da ise kuşbaşı fiyatı 324 liraya sabitlendi.

Sincan Kombina Müdürü İsmail Erim Köseoğlu, vatandaşlara müjdeli haberleri verirken, "İftardan sonra da tüketicilerimize uygun fiyatla ürünlerimizi ulaştıracağız. İstediğiniz saatte alışveriş yapabilirsiniz" şeklinde konuştu. Bu adımlarla birlikte, Ramazan ayı boyunca et ürünlerine erişim kolaylaştırılarak vatandaşların yüzü güldürüldü.

Yorumlar