Estonya Başbakanı Röivas:

- "Rusya’nın Suriye’de yaptıklarını konuşarak Ukrayna topraklarının bir bölümünün halen işgal altında olduğunu göz ardı edemeyiz"

Google Haberlere Abone ol
Estonya Başbakanı Röivas:

VİLNİUS (AA) - Estonya Başbakanı Taavi Röivas, "Rusya’nın Suriye’de yaptıklarını konuşarak Ukrayna topraklarının bir bölümünün halen işgal altında olduğunu göz ardı edemeyiz.” dedi.

Estonya Başbakanlığından yapılan açıklamada, Röivas'ın Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile bir araya geldiği, görüşmede Baltık Denizi başta olmak üzere Avrupa'daki güvenlik durumunun ve ikili konuların ele alındığı bildirildi.

Rusya’nın Estonya ve Finlandiya sınırlarına yakın bölgelerde, Baltık Denizi’ndeki kışkırtıcı hareketlerinin bölgenin güvenliğine zarar verebileceğini belirten Röivas, "Ukrayna’da Rus saldırganlığı devam ediyor. Bu durumda Rusya’ya uygulanan yaptırımlar ve Kırım'ın ilhakının tanınmaması konusunda Avrupa Birliği ve NATO birlikte hareket etmeli.” ifadelerini kullandı.

Rusya'nın saldırgan tutumuna en iyi cevabın iş birliği yapmak olacağını kaydeden Röivas, "Rusya’nın Suriye’de yaptıklarını konuşarak Ukrayna topraklarının bir bölümünün halen işgal altında olduğunu göz ardı edemeyiz. Ukrayna’da askeri operasyonlar bitmiyor.” dedi.

Yorumlar