Estonya, AB ve NATO'nun genişlemesinden yana

- Karadağ'ı ziyaret eden Estonya Dışişleri Bakanı Mikser, ülkesinin AB ve NATO'nun genişlemesini desteklediğini açıkladı

Google Haberlere Abone ol
Estonya, AB ve NATO'nun genişlemesinden yana

PODGORİCA (AA) - Estonya Dışişleri Bakanı Sven Mikser, yılın ikinci yarısında AB dönem başkanlığını devralacaklarını anımsatarak, Estonya'nın AB ve NATO'nun genişlemesinden yana olduğunu belirtti.

Mikser, Karadağ'ın başkenti Podgorica'daki resmi temasları kapsamında, Karadağ Dışişleri Bakanı Srdjan Darmanovic ve Avrupa İşleri Bakanı Aleksandar Andrija Pejovic ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanlığındaki görüşmenin ardından mevkidaşı Darmanovic ile ortak basın toplantısı düzenleyen Mikser, Estonya'nın yılın ikinci yarısında AB'nin dönem başkanlığını devralacağını belirterek, ülkesinin AB ve NATO'nun genişlemesini desteklediğini ifade etti.

Karadağ'ın NATO üyeliğini en başından desteklediklerini vurgulayan Mikser, "AB dönem başkanlığımız süresince Karadağ'ın yeni fasıllar açacağını ve bazı fasılları kapatacağını umuyorum. Bugün AB üyesi olmak kolay değil." dedi.

Gelecek ay Brexit görüşmelerinin de başlayacağını anımsatan Mikser, Brexit'in, AB üyeliğinde ilerleyen ülkelerin yoluna gölge düşürmemesi temennisinde bulundu.

Darmanovic de Karadağ'ın ilk diplomatik ilişki kurduğu ülkenin Estonya olduğuna işaret ederek, iki ülkenin savunma alanında iş birliği yaptığını, ekonomi ve tarım alanlarında da bu iş birliğini sürdürmek istediklerini söyledi.

Estonya'nın dönem başkanlığı sırasında, AB üyelik sürecinde yeni fasıllar açacaklarını kaydeden Darmanovic, "Estonya, sadece iyi bir dost değil, aynı zamanda son derece iyi bir partner." dedi.

Yorumlar