Essum Aslan kimdir? Essum Aslan nerelidir, kaç yaşındadır?

Essum Aslan'ın kim ve nereli olduğu sorusu merakla soruyor. Aslan, en son Deva Partisi'nin bir toplantısında kendisine yapılan hakaretler nedeniyle gündeme geldi.

Google Haberlere Abone ol
Essum Aslan kimdir? Essum Aslan nerelidir?

Essum Aslan kimdir, nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor soruları merakla soruluyor. Özellikle de en son Deva Partisi'nin bir toplantısında uğradığı ağır hakaretler nedeniyle gündeme elen Aslan'ın biyografisi merak konusu oldu. Aslan, bir gazeteciye gönderdiği mesajında, Deva Partisi'nin sonuç değerlendirme toplantısında bir kadına karşı asla yapılması tasvip edilemeyecek muameleye maruz kaldığını açıklamıştı. Peki, Essum Aslan kimdir? Essum Aslan nerelidir?

ESSUM ASLAN KİMDİR?

Essum Aslan'ın güncel biyografisi şu şekilde:

Essum Aslan 1983 yılında Şanlıurfa’da doğdu.

Ev hanımı anne ile esnaf bir babanın üç çocuğundan birincisidir.

İlk, orta ve lise eğitimlerini Şanlıurfa’da tamamlamıştır.

Yükseköğrenim için önce Hacettepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde Tarih bölümü, ardından Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Edebiyat bölümlerinde eğitim almıştır.

Yüksek Lisansını Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesinde Eski Türk Edebiyatı Kürsüsünde tamamladıktan sonra 2009-2010 yıllarında dil eğitimi almak üzere Londra’da bulundu. Bu süreçte Londra’da çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı yaptı. Osmanlıca ve İngilizce dillerini bilmektedir. Evli ve iki çocuk annesidir.

İş hayatına Adana’da başlayan Aslan; eğitim alanındaki yetkinliğini pekiştirmek adına Şanlıurfa’da Bahçeşehir Koleji’ni kurmuştur. Bu yatırıma paralel olarak Muğla’nın Fethiye ilçesinde eğitim alanında örnek bir model olan bir dil köyü kurmuş olup bu kurum Mentora Language Schools adıyla aktif olarak dil eğitimi sağlamaktadır.

Turizm alanında yine Şanlıurfa’da 209 odalı 5 yıldızlı bir otelin kuruluş ve yönetim süreçlerinde yer almıştır.

Urfa’lı iki gencin akrep zehrinden panzehir ürettiğini duyduğunda bu gençleri mensubu olduğu melek yatırımcı ağına kazandırarak girişimi yatırıma dönüştürmek adına startup ve yönetim sürecinde görev almıştır. Albila A.Ş. adıyla kurulan bu bu işletmen Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ile yapılan Ar-Ge çalışmaları neticesinde uluslararası üniversitelerden akademik destek almayı başarmıştır. Söz konusu yatırım Eskişehir Organize Sanayi Bölgesinde kurulan üretim-immunizasyon ünitelerinde akrep ve yılan zehrinden antivenom üretimi ile faaliyetlerine devam etmektedir.

Siyasete çeşitli teşkilat görevlerinde bulunduktan sonra edindiği tecrübeyi 2019 Mahalli Seçimlerde Saadet Partisi Karaköprü Belediye Başkan Adaylığıyla sürdürmüştür. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu üyeliği ve Müsiad üyeliği gibi STK yapılanmalarında aktif görevleri devam etmektedir.

ALİ BABACAN'IN YANINDA HAKARETE UĞRADI

Aslan, en son bir gazeteciye gönderdiği mesajında, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın da bulunduğu bir toplantıda, partinin seçim işlerinden sorumlu genel başkan yardımcısı İdris Şahin tarafından ağır hakaretlere maruz kaldığını söylemişti.

Şahin'in Babacan'ın bulunduğu ortamda kendisine ağır hakaretler ettiği ve Babacan'ın da buna sessiz kaldığı belirtiliyor.

Yorumlar