Eskişehir'deki yaşlı kadın cinayetinde son durum

Eskişehir'deki yaşlı kadının katledilmesi olayıyla ilgili yakalanan zanlı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Google Haberlere Abone ol
Eskişehir'deki yaşlı kadın cinayetinde son durum

Eskişehir'in Tepebaşı ilçesi, Zafer Mahallesi'nde bulunan bir evde yaşlı bir kadın ölü olarak bulundu. Olayla ilgili bir şüpheli gözaltına alındı ve daha sonra tutuklandı.

Zafer Mahallesi Özen Sokağı'nda ikamet eden Safinaz Ayten (72), eşi ve oğlu tarafından dün akşam evlerine geldiklerinde salonda hareketsiz halde bulundu. Eşi, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Eve gelen sağlık ve polis ekipleri, Ayten'in yaşamını yitirdiğini tespit etti.

Yüzünde ve bileklerinde morluklar ile boynunun kırık olduğu belirlenen Ayten'in cansız bedeni, otopsi için Eskişehir Şehir Hastanesi morguna gönderildi.

ŞÜPHELİNİN YAKALANMASI VE TUTUKLANMASI

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nin yaptığı araştırmalar sonucunda, Ayten'i öldürdüğü öne sürülen şüphelinin M.U. olduğu belirlendi. Ayten'in eşiyle bir kerestecide çalışan M.U., maktulün evinde altın olduğunu öğrenince, eşinin anahtarını kullanarak eve girmiş.

M.U., polis ekiplerince gözaltına alındı. Kentteki bir hastanede şoför olarak da çalışan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirildi ve Eskişehir Adliyesi'ne getirildi. Şüpheli, "kasten öldürme" ve "nitelikli yağma" suçlarından tutuklandı.

ESKİŞEHİR CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINDAN AÇIKLAMA YAPILDI

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, Safinaz Ayten'in oğlu ve eşi tarafından evinde ölü olarak bulunmasına ilişkin soruşturma başlatıldığını açıkladı. Soruşturma kapsamında kamera görüntüleri incelendi ve Ayten'in evine yüzü kar maskeli, elleri eldivenli bir şüphelinin girdiği tespit edildi.

"Şüphelinin kamera kayıtlarından M.U. olarak belirlendiği, yakalanıp gözaltına alındığı, aramada kar maskesi, eldiven ve bir miktar para ele geçirildiği, şüphelinin maktulün evine anahtarla girdiği ve kolundaki bileziği satarak olayla bağlantısının olduğu belirlendi. Soruşturmanın titizlikle devam ettiği ve kamuoyunun yanıltıcı paylaşımlara itibar etmemesi gerektiği belirtildi."

Yorumlar