Eskişehir'deki gasp ve yaralama davasında karar

- Eve kapattıkları kadını demir ve kablolarla dövüp parası ile cep telefonunu gasbettikleri iddiasıyla yargılanan 3'ü tutuklu 4 sanık, 4 ile 19 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı

Google Haberlere Abone ol
Eskişehir'deki gasp ve yaralama davasında karar

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de eve kapattıkları kadını dövüp parasını ve cep telefonunu gasbettikleri iddiasıyla yargılanan 3'ü tutuklu 4 sanığa, 4 ile 19 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi.

Eskişehir 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, "silahla birden fazla kişiyle konutta geceleyin yağma", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "yaralama" suçlarından yargılanan tutuklu sanıklar Ezgi Arslanbezer (24), Cansu Demirezen (23) ve Alparslan İyikan (27) ile suça sürüklenen tutuksuz sanık G.K. (16) hazır bulundu.

İddianameye ilişkin son savunmaları sorulan sanıklar, haklarındaki suçlamaları reddederek tahliye ve beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Arslanbezer ve Demirezen'e "silahla birden fazla kişiyle konutta geceleyin yağma", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "yaralama" suçlarından 16 yıl 5'er ay hapis cezası verdi.

Sanıklardan İyikan'ı 19 yıl 8 ay 12 gün hapse mahkum eden heyet, tutuksuz sanık G.K'yi 4 yıl 3 ay 10 gün hapis cezasına çarptırdı.

G.K'nin cezası ertelenerek, 3 yıl denetim altına alınmasına hükmedildi.

Işıklar Mahallesi Erman Sokak'ta bulunan arkadaşlarının evine 8 Şubat'ta giden Bahar İ, burada zorla tutulduğunu, Ezgi Arslanbezer, Cansu Demirezen, Alparslan İyikan ve G.K. tarafından burgulu demir ve kablolarla dövüldüğünü, çantasından parası ve telefonunun gasbedildiğini öne sürmüş ve şikayette bulunmuştu.

Bahar İ. hakkında düzenlenen doktor raporunda, kasten yaralama fiilinin basit tıbbi müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif olmadığı, vücutta kemik kırıklarının bulunduğu ve hayati fonksiyonları orta derecede etkileyecek nitelikte olduğu tespit edilmiş, 4 kişi hakkında dava açılmıştı.

Yorumlar