Eskişehir’de zafer alayı

Eskişehir’de 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bazı sivil toplumun temsilcileri ve Eskişehirlilerin katılımı ile zafer alayı gerçekleştirildi.Adalar, Atatürk Caddesi girişinden başlatılan yürüyüş Vilayet Meydanı’nda bulunan Atatürk...

Google Haberlere Abone ol
Eskişehir’de zafer alayı

Eskişehir’de 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bazı sivil toplumun temsilcileri ve Eskişehirlilerin katılımı ile zafer alayı gerçekleştirildi.

Adalar, Atatürk Caddesi girişinden başlatılan yürüyüş Vilayet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde sonlandırıldı. Meydandaki kalabalık 30 Ağustos Zafer Bayramını marşlar söyleyerek kutladı. Alanda bir konuşma yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Azmi Kerman, “Yine bugün tarih yazdınız. Büyük Atatürk’e, devrimlerine, laik ve demokratik cumhuriyetimize sahip çıktınız” dedi.

Son günlerde Atatürk’e büyük saldırıların yapıldığını söyleyen Başkan Azmi Kerman, “Heykellerini kırıyorlar, balta ile saldırıyorlar, Atatürk’ün söylediği yazılarının üzerine çarpılar koyuyorlar. Atatürk kim? Atatürk asrın dünyanın lideri. Ulusal kurtuluşumuzun kahramanı. Atatürk bir devrimci. Atatürk emperyalistlere tokat atan, onlara diz çöktüren adam” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından ise katılımcılar ellerinde ki telefonların ışığını açarak çalınan marşlara eşlik ettiler.

Yorumlar