Eski Zaman çalışanlarına yönelik FETÖ soruşturması

- Soruşturma kapsamında savcılıkça ifadesi alınan, eski Zaman gazetesi yazarı Mümtazer Türköne ve bir iş adamının da aralarında bulunduğu 14 şüpheli, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi

Google Haberlere Abone ol
Eski Zaman çalışanlarına yönelik FETÖ soruşturması

İSTANBUL (AA) - Kapatılan Zaman gazetesinin eski çalışanlarına ve yöneticilerine yönelik soruşturma kapsamında savcılıkça ifadesi alınan, eski Zaman gazetesi yazarı Mümtazer Türköne ve bir iş adamının da aralarında bulunduğu 14 şüpheli, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fuzuli Aydoğdu, eski Zaman gazetesi yöneticileri ve çalışanları hakkında yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan 14 şüphelinin ifadesini aldı. Başsavcıvekili Aydoğdu, ifadesini aldığı eski Zaman gazetesi yazarı Mümtazer Türköne ile bir iş adamının da aralarında bulunduğu 14 şüpheliyi, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyeliği" suçundan tutuklanması istemiyle nöbetçi İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti.

Bu şüphelilerin hakimlikçe sorgulanması bekleniyor.

- Daha önce 6 kişi tutuklanmıştı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, kayyum atanmadan önce gazetede yönetici olan ve çalışan 47 şüpheli hakkında ''FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak'' suçundan gözaltı kararı alınmıştı. Karar doğrultusunda, 21 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na 31 Temmuz'da getirilen gazeteciler Ali Bulaç, Şahin Alpay, Ahmet Turan Alkan, Mustafa Ünal, Nuriye Ural, Lalezer Sarıibrahimoğlu ve İhsan Dağı'nın soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Aydoğdu tarafından ifadesi alınmıştı.

Şüphelilerden Dağı'yı serbest bırakan Aydoğdu, diğer 6 şüpheliyi ise tutuklama istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk etmişti. Hakimlik de bu 6 şüpheliyi, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyeliği" suçundan tutuklamıştı.






Yorumlar