Eski Yemen Cumhurbaşkanı Salih'in öldürülmesi

- Yemen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Korgeneral Muhsin Salih, Husiler tarafından öldürülen eski Cumhurbaşkanı Salih için taziyelerini bildirdi ve geçmiş anlaşmazlıkları unutma çağrısında bulundu

Google Haberlere Abone ol
Eski Yemen Cumhurbaşkanı Salih'in öldürülmesi

MARİB (AA) - Yemen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Korgeneral Ali Muhsin Salih, Husiler tarafından öldürülen eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih için taziyelerini bildirerek, geçmiş anlaşmazlıkları unutma çağrısı yaptı.

Yemen resmi ajansı SABA'da yer alan habere göre, yazılı açıklama yapan Muhsin Salih, başta devrik liderin oğlu Ahmed Ali Abdullah Salih ve yakınları olmak üzere Genel Halk Kongresi (GHK) partisi mensuplarına ve tüm Yemenlilere Salih ile saldırıda öldürülen diğer "vatanseverler" için başsağlığı diledi.

GHK dahil olmak üzere tüm ulusal güçlerin her zamankinden daha çok bir arada olması gerektiğini kaydeden Muhsin Salih, "Bugün herkesin geçmişteki anlaşmazlıkları unutması, yaşadıklarımızdan ders çıkarması ve koalisyon çatısı altında Husi milislerle mücadele için yeni bir sayfa açması gerek." ifadesini kullandı.

Eski Yemen Cumhurbaşkanı Salih, pazartesi günü başkent Sana'dan güneydeki Senhan ilçesine giderken yolda Husiler tarafından pusuya düşürülerek öldürülmüştü.

Yemen'de 2014'ten bu yana meşru yönetim güçlerine karşı ortak silahlı eylemler düzenleyen Husiler ile Salih yanlıları arasında bir süredir anlaşmazlık yaşanıyordu. Taraflar arasındaki çatışmalar cumartesi sabahı Sana'da yeniden alevlenmişti.

Yorumlar