Eski Köye Yeni Adet Filmi gerçek mi, nerede çekildi?

Eski Köye Yeni Adet filmi gerçek mi, nerede ve ne zaman çekildi? Konusunun ilginçliği ve geçen olayların komikliğiyle dikkat çeken film konusunda en çok merak edilen ise filmin gerçek bir hikayeden alıntı olup olmadığıdır.

Google Haberlere Abone ol
Eski Köye Yeni Adet filmi gerçek mi, nerede

Eski Köye Yeni Adet filmi gerçek mi veya gerçek bir hikayeden esinlendi? Film nerede ve ne zaman çekildi? 

Filmin konusunun ilginçliği ve komik olayların yaşandığı sahneler ile dikkat çeken yapım konusunda merak edilenlerin başında filmin konusunda geçen olayların gerçek olup olmadığıdır. 

Malum Türkiye'de doğum kontrol uygulamalarının bir dönem resmi devlet politikası olduğu yönündeki iddiaları filmin konusunu daha da ilginç kılıyor. Peki, filmde geçen olaylar gerçek mi?

2018 yılında Assos'ta çekimleri yapılan filmde bir köye gelen sağlık ekiplerinin kadınlara doğum kontrol yöntemlerinden birisi olan spiral takması ve sonrasında yaşanan komik olaylar anlatılıyor. 

Film, 1990'ların sonunda bir köye bir sağlık ekibi gelir ve en az üç çocuğu olan tüm kadınlara doğum kontrolü için spiral takar. Sağlık ekibinin köyden ayrılmasıyla köyün erkekleri toplanıp, kadınlara takılan cihazın ne olduğuna dair fikirler üretirken birbirinden komik yanlış anlamalarla aletin bir mikrofon olduğuna kanaat getirirler. Bu yanlış anlamayla köyde her şey değişecek, birbirinden komik durumlar yaşanacaktır.

Çekimleri İstanbul'da tamamlanan Eski Köye Yeni Adet filmi çekimlerinin büyük bir bölümünü Assos‘ta gerçekleştirdi.

KONUSU GERÇEK Mİ?

Eski Köye Yeni Adet filmi gerçek bir hikayeden alıntılanıp alıntılanmadığı ise bilinmiyor. Ancak devletin bir dönem doğum kontrole özendirmek için vatandaşlara bazı taviyelerde bulunduğu biliniyor. Son yıllarda böyle bir uygulama yok. Tam tersine devlet çocuk yapmaya özendirici politikalar izliyor. Malum, Avrupa'da nüfusun giderek yaşlanması ve Türkiye'de de her geçen gün genç nüfusun azalarak yaşlı nüfusun daha da artması bu durumu mecbur kılıyor. Özellikle de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mümkünse her ailenin 5 çocuk yapmasını öneriyor. Bu konuda sık sık telkinlerde bulunduğu da biliniyor. 

ESKİ KÖYE YENİ ADET FİLMİNİN OYUNCULARI KİMLERDİR?

Eski Köye Yeni Adet filminde rol alan oyuncuların tam listesi ise şöyledir: 

Bülent Emrah Parlak

Nail Kırmızıgül

Füsun Demirel

Burcu Gönder Parlak

Haki Biçici

Gülhan Tekin

Metem Yılmazkaya

Osman Akça

Ali Rıza Tanyeli

Muhammed Cangören

Asiye Dinçsoy

Gürsu Gür

Nülufer Kılıçarslan

Ali Rıza Kubilay

Güner Özkul

Derya Karadaş

Nursel Köse

 

Yorumlar