Eski eşi tarafından tehdit edilen kadına yakın koruma

- Adana'da boşandığı eşi tarafından pompalı tüfekle ayaklarından vurulup tehdit edilen genç kadın ve ailesini, evlerinin çevresinde 24 saat bekleyen polisler koruyor - Polis koruması verilen Toptaş: - "Şu anda polislerin 24 saat süreyle evimizin çevresinde beklemesinden dolayı fazla korkum olmuyor. Rahatlıkla uyuyup bahçeye çıkabiliyorum. Bir yere gideceğimiz zaman polisler bizlere eşlik ediyor"

Google Haberlere Abone ol
Eski eşi tarafından tehdit edilen kadına yakın koruma

ADANA (AA) - Adana'da boşandığı eşi tarafından pompalı tüfekle ayaklarından vurulup tehdit edilen genç kadın ve ailesi için savcılığın talebi üzerine koruma polisi tahsis edildi.

Seyhan ilçesinde yaşayan 21 yaşındaki Sevinç Toptaş, 2 yıl önce kaçıp evlendiği ancak gördüğü şiddet üzerine daha sonra boşandığı eşi Sait D. tarafından ağustos ayında pompalı tüfekle ayaklarından vurularak yaralandı.

Eski eşine, "Senin ölümün benim elimden olacak." diye bağırarak kaçan Sait D, 7 Ekim’de ortaya çıkıp yine eski eşi ile ailesinin yaşadığı evi pompalı tüfekle yaylım ateşine tuttu.

Ölen ve yaralananın olmadığı olayın ardından Toptaş, savcılığa şikayette bulunarak öldürülme korkusuyla annesi Hürü Uluoğlu (41) ve 3,5 yaşındaki kızı Sudenaz Durak ile dayısının evine yerleşti.

Savcılığın talebi üzerine Valilik, Denizli Karakolu’na talimat vererek Toptaş ve annesi Uluoğlu'na 24 saat süreyle yakın koruma verdi.

Polisler, hakkında yakalama kararı bulunan Sait D'den aileye gelebilecek saldırılara karşı evin çevresinde hazır bekliyor.

Sevinç Toptaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, polislerin evinin çevresinde güvenlik önlemi almasından dolayı biraz da olsa huzurlu olduklarını söyledi.

Toptaş, gittikleri her yerde polislerin kendilerine eşlik ettiğini belirterek, "Şu anda polislerin 24 saat süreyle evimizin çevresinde beklemesinden dolayı fazla korkum olmuyor. Rahatlıkla uyuyup, bahçeye çıkabiliyorum. Bir yere gideceğimiz zaman polisler bizlere eşlik ediyor." diye konuştu.

Dün akşam kızıyla rahatsızlandığını ifade eden Toptaş, polislerin kendilerini hastaneye götürdüğünü anlattı.

- "Yakalanmasını istiyorum"

Toptaş, eşinden şiddet gördüğü için boşandığını belirterek, şunları söyledi:

"Tehditlerinden dolayı birkaç defa barışmak zorunda kaldım. Tekrar ayrıldığımda ise beni markette yakaladı. Yanındaki bıçakla tehdit edip, çocuğumun 'Baba, yapma.' diyerek ayaklarına kapanmasına rağmen beni sürükleyerek dışarıya çıkarttı. Beni, 'Şimdi seni bırakıyorum. Barışmazsan tekrar geleceğim, acısı kötü olacak.' diyerek tehdit etti. Daha sonraki günlerde evimin önünde beni pompalı tüfekle ayaklarımdan vurdu. Bu olaydan dolayı daha yeni ayağa kalkabiliyorum. Daha sonra, çevremden 'Seni vurdum, sıra annende. Anneni vurmadan kimse beni yakalayamaz. Anneni vurduktan sonra gidip kendim teslim olacağım.' dediğini duydum.

Yaklaşık 2 aydan bu yana polisten kaçıyor. Artık bir an önce yakalanmasını istiyorum çünkü evde hapis hayatı yaşıyoruz. Polisler bizi gideceğimiz yere götürüyor ama polisin gelebileceği yerler var, gelemeyeceği yerler var. Polis buradayken araçla gelip el işaretiyle tehdit edip kaçtı. Aranan kendisi ama rahat gezen yine kendisi. Aranmayan biziz ama eve kapanmak zorunda kalıyoruz."

Anne Hürü Uluoğlu da eski damadının kendisini vurmakla tehdit ettiğini ileri sürdü.

Tek beklentisinin eski damadının bir an önce yakalanması olduğunu aktaran Uluoğlu, "Cezaevi hayatı yaşamaktan bıktık. Rahat bir şekilde hiçbir yere gidemiyoruz ama bu insan rahat bir şekilde geziyor. Bu insan yakalanmadığı sürece benim can güvenliğim yok. Tabii ki polisin 24 saat evimizin çevresinde bekliyor olması bize güven veriyor. Bu şekilde rahat uyuyabiliyorum. Daha önce rahat uyuyamıyordum." ifadelerini kullandı.

Polis ekipleri, Sait D'yi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Yorumlar