Eski Başbakan Gruevski savcılıkta ifade verdi

ÜSKÜP (AA) - Makedonya'nın en büyük partisi İç Makedon Devrimci Örgütü - Makedonya'nın Ulusal Birliği Demokratik Partisi (VMRO-DPMNE) Genel Başkanı Nikola...

Google Haberlere Abone ol
Eski Başbakan Gruevski savcılıkta ifade verdi

ÜSKÜP (AA) - Makedonya'nın en büyük partisi İç Makedon Devrimci Örgütü - Makedonya'nın Ulusal Birliği Demokratik Partisi (VMRO-DPMNE) Genel Başkanı Nikola Gruevski, Üsküp Ceza Mahkemesi'nin talebi üzerine savcılıkta ifade verdi.

Başkent Üsküp'de ifade vermesinin ardından, açıklama yapan eski Başbakan Gruevski, yapılanların "Muhalefetin işi" olduğunu savundu.

Gruevski, özel yetkili savcı Katica Yaneva'nın ülkeyi terk etmesi yönünde şüphelendiğini ifade ederek, "Burayı terk edeceğime ve savcılığa gitmeyeceğime inanan var mıdır bilmiyorum ama savcılık muhalefetin isteği üzerine çalışıyor." dedi.

Muhalefetin kendisini "Saçma" nedenlerle mahkemeye çağırmaya devam edeceğini iddia eden Gruevski, "Muhalefet, halktan destek elde edemediğinin farkında. Seçimler de yaklaşıyor. Bu bağlamda, muhalefet savcılıktaki çalışanları kendi kontrolleri altına alıyor ve beni kendileri gibi göstermeye çalışıyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Bu arada, Üsküp Ceza Mahkemesi, ülkeyi terk etme şüphesiyle aralarında eski Başbakan Gruevski'nin de yer aldığı beş kişinin savcılık tarafından sorgulanması talebinde bulunmuştu.



Yorumlar